DGS tercihleri ne zaman başlayacak? 2024 DGS tercihleri

14 Ağustos’ta açıklanması gereken DGS sonuçları bu sabah saatlerinde açıklandı. DGS sonuçlarını öğrenen adaylar tercihlerin ne zaman başlayacağını merak ediyor.

DGS tercihleri ne zaman başlayacak? 2024 DGS tercihleri

DGS tercihleri için geri sayım bugün itibarıyla resmen başladı. Dikey Geçiş Sınav sonuçlarının erişime açılmasının ardından adaylar tercihlere ilişkin merak edilenleri araştırmaya başladı.

2024 DGS sınav sonuçları 10 Eylül sabah saatlerinde erişime açıldı. Adaylar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin sonuç sorgulama sistemi üzerinden sonuçlarını öğrenebilir. Sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra gözler DGS tercihlerine çevrildi.

DGS TERCİHLERİ NE ZAMAN?

DGS tercihlerine ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi. ÖSYM’nin DGS kılavuzunu yayımlamasının ardından tercih sürecinin hemen başlaması bekleniyor.

DGS TERCİH KILAVUZU 2024

DGS için 2024 tercih kılavuzu henüz yayımlanmadı. 2024 DGS Başvuru Kılavuzu’nun yayımlanmasının ardından tercih işlemlerinin kısa süre içerisinde başlayacağı tahmin ediliyor. ÖSYM’nin tercih kılavuzunu çok geçe kalmadan 1-2 gün içerisinde yayımlaması bekleniyor.

KAÇ TERCİH HAKKI VAR?

ÖSYM’nin yayımlayacağı kılavuz sonrasında adaylar için tercih süreci başlayacak. Adaylar dikey geçiş yapmak istedikleri programlara göre tercihlerini gerçekleştirecek. En fazla 30 tercih hakkı olacak. Tercih sonuçlarının da başvurulara göre ne geç ay sonuna kadar açıklanması bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER