DGS sonuçları yarın mı açıklanacak? DGS neden açıklanmadı?

Ön lisans eğitimlerini lisansa tamamlamak isteyen adayların girmesi gereken DGS sınav sonuçları henüz açıklanmadı. Sınav sonuçlarını merak edenler DGS sınav sonucu yarın açıklanır mı sorusuna yanıt arıyor.

DGS sonuçları yarın mı açıklanacak? DGS neden açıklanmadı?

Dikey Geçiş Sınav sonuçları için araştırmalar hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz ay düzenlenen DGS sınavı için sonuç tarihi 14 Ağustos olarak belirtilmişti. Ancak ÖSYM’nin belirttiği tarihin üzerinden 2,5 hafta geçmesine rağmen DGS sınav sonuçları açıklanmadı.

Ölçme, Seçme ve yerleştirme Merkezi (ÖSYM) 14 Ağustos tarihinde açıklanması beklenen DGS sonuçlarını henüz açıklamadı. Sınav sonuçları için adaylar sürekli olarak ÖSYM ekranını inceliyor. Peki, DGS sonuçları yarın mı açıklanacak, saat kaçta?

DGS SONUÇLARI YARIN MI AÇIKLANACAK?

ÖSYM, DGS sonuçlarını ne zaman açıklayacağı adaylar tarafından merak ediliyor. 2024 DGS sınav sonuç tarihi 14 Ağustos olarak açıklanmıştı. Ancak sınava başvuran adaylar için eğitim bilgi kontrolü için son tarihin 2 Eylül olduğu ifade edilmişti. Bu sebeple ÖSYM’nin DGS sonuçlarını 2 Eylül tarihinde açıklaması bekleniyor.

DGS EĞİTİM BİLGİLERİ KONTROL

DGS’ye katılan adayların 2 Eylül tarihine kadar eğitim bilgilerini kontrol etmesi gerekiyor. ÖSYM’nin resmi web sitesinde yer alan Aday İşlemleri Sistemi’ndeki (AİS) ekranı üzerinden eğitim bilgilerini kontrol etmeleri ve buradaki eğitim bilgilerini işaretleyerek 2 Eylül 16.00’ye kadar onaylaması gerekiyor.

Bu kapsamda DGS sonuçlarının 2 Eylül’de açıklanması bekleniyor. Adaylar işlemlerini en geç 2 Eylül 16.00’ya kadar yapması gerekecek. Sınav sonuçlarının da bunun akabinde 16.00’dan sonra açıklanabileceği tahmin ediliyor.

Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar için hemen tercih süreci başlayacak. Tercihlerini yapan adaylar için sonuçlar kısa süre içinde belli olacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER