DGS sonuçları neden açıklanmadı, 22 Ağustos'ta DGS sonuçları açıklanır mı?

DGS sonuçları hala açıklanmadı. Sınava giren binlerce aday sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediyor. ÖSYM'nin takvimine göre DGS sonuçları 14 Ağustos tarihinde açıklanacaktı. Ancak 1 haftadan fazla zaman geçmesine rağmen DGS sonuçları hala açıklanmadı.

DGS sonuçları neden açıklanmadı, 22 Ağustos'ta DGS sonuçları açıklanır mı?

DGS sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu arama motorlarındaki güncel yerini korumaya devam ediyor. 2 yıllık önlisans eğitimini tamamlayanlar 4 yıllık eğitim alabilmek ve lisans mezunu olmak için DGS’te giriyor.

Geçtiğimiz aylarda düzenlenen DGS sınavının hala sonuçlarının açıklanmaması dikkat çekti. Sonuçların açıklanması itibarıyla kısa süre içerisinde tercih işlemi başlayacak.

DGS SONUÇLARI BEKLENİYOR

Haftanın son iş gününe yaklaşılmasıyla birlikte adaylar DGS sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. DGS sonuçları açıklandı mı, bugün açıklanır mı? ÖSYM’nin yayımlamış olduğu takvime göre DGS sonuçları hala açıklanmadı.

Aksi bir durum olmaması halinde sonuçların en geç yarına kadar açıklanması bekleniyor. Sonuçların açıklanması halinde DGS sonuçları ÖSYM’nin resmi web sitesi üzerinden sorgulanabilecek.

DGS TERCİHLERİ NE ZAMAN 2024

2 yıllık önlisans eğitimi sonrasında adaylar mezuniyetini 4 yıllık lisans eğitimine tamamlamak için DGS sınavına giriyor. Sınava mevcut mezunların katılabildiği gibi 2’nci sınıfta olan öğrenciler de katılabilecek. Sınav sonuçlarının açıklanmasının akabinde ÖSYM2nin yayımlayacağı kılavuzla SGS tercihleri başlamış olacak. Tercihlerin kısa süre içerisinde alınıp eylül ayının ortalarına doğru tercih sonuçlarının açıklanacağı tahmin ediliyor.

Yerleştirmelerin tamamlanması durumunda DGS ek tercihler alınacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER