DGS sonuçları ne zaman açıklanacak 2024? ÖSYM DGS sonuç tarihi

ÖSYM’nin takvimine göre 14 Ağustos 2024 tarihinde açıklanması beklenen DGS sonuçları hala açıklanmadı. Haziran ayında sınava giren adaylar DGS sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Adaylar sınav sonuçlarına göre tercih işlemlerini gerçekleştirecek.

DGS sonuçları ne zaman açıklanacak 2024? ÖSYM DGS sonuç tarihi

2024 yılı Dikey Geçiş Sınav sonuçları için geri sayım başladı. Uzun süredir sonuçlarının açıklanmadığı DGS sonuçları için beklenen açıklama geldi. Peki, DGS sonuçları ne zaman açıklanacak, bu hafta açıklanacak mı?

DGS'DE 2 EYLÜL DETAYI

2 yıllık önlisans eğitimini tamamlayan adaylar, eğitimlerini lisans derecesine çıkartmak istediklerinde DGS sınavına girmek durumda. Her yıl düzenlenen DGS sınavı için sonuçlar bu yıl 1 ay gecikmeli olarak açıklanıyor. Son olarak yapılan açıklamada sınava giren adaylar 2 Eylül tarihine kadar bilgilerinin güncelliğini kontrol etmişti. Sonuçların da geçtiğimiz hafta içerisinde açıklanması bekleniyordu.

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

DGS sonuçlarına ilişkin beklenen tarih açıklaması geldi. Buna göre DGS sonuçları 13 Eylül tarihinde açıklanacak. Cuma günü sonuçların sabah saatlerinde ilan edilmesi bekleniyor.

DGS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Sınav sonuçlarını normalde 14 Ağustos tarihinde öğrenmesi gereken adaylar sonuçlarını 13 Eylül tarihinde öğrenecek. Sonuçların açıklanmasının akabinde ÖSYM DGS tercih kılavuzunu yayımlayacak. Tercih işlemleri ise hemen başlayacak.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, yaptığı açıklamasında bu yıl DGS sınavına 312 bin 855 adayın katıldığını açıkladı. Sayısal ve sözel bölümlerin oluşturduğu sınavda adaylara 50 sözel 50 sayısal soru yöneltilmiş 135 dakika süre verilmişti.

DGS sonuçları yapılan son açıklamaya göre 13 Eylül Cuma günü ilan edilecek. Adaylar sonuçlarını ÖSYM’nin AİS sistemi üzerinden TC kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER