DGS sonuçları açıklandı! Sınav sonucu sorgulama ekranı!

Dikey Geçiş Sınavı sonuçları erişime açıldı. ÖSYM'nin sonuç sayfası üzerinden sorgulanabiliyor. İşte 2023 DGS sonuçları..

DGS sonuçları açıklandı! Sınav sonucu sorgulama ekranı!

İki yıllık meslek yüksekokulu eğitimlerini 4 yıllık lisans programlarına geçerek devam ettirmek isteyen öğrencilerin girdiği Dikey Geçiş Sınavı'nın sonuçları açıklandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) düzenlenen sınavın sonuçlarını sorgulama ekranı erişime açıldı.

dgs.jpg

2023 DGS SONUÇLARI!

2023 Dikey Geçiş Sınavı, 16 Temmuz 2023 tarihinde uygulanmıştı. Sınava giren binlerce kişi ise sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyordu. Bugün DGS sonuçları açıklandı.

Adaylar, sınav sonuçlarına ulaşmak için ÖSYM'nin sonuç sorgulama adresini ziyaret edebilecek.

DGS SINAV SONUCU SORGULAMA

ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile adaylar, DGS sınav sonuçlarına erişebilecektir.

DGS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

DGS TERCİH MARATONU!

dgs2.jpg

DGS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler tercih takvimin çevrildi. Şuan tercih takvimine ilişkin net bir bilgi paylaşımı yapılmadı. Geçtiğimiz yıl sınavın sonuçları 11 Ağustos 2022 tarihinde açıklanmıştı. Tercihler ise 24 Ağustos ile 1 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılmıştı.

Resmi açıklama yapıldığı sürece haberimizde yer vereceğiz.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER