DGS sonuçları açıklandı! ÖSYM 2024 DGS sonucu sorgulama

DGS sonuçları binlerce öğrenci tarafından heyecanla bekleniyordu. 2 yıllık önlisans eğitimini lisans eğitimine tamamlamak isteyenlerin girdiği DGS sınav sonucu az önce açıklandı.

DGS sonuçları açıklandı! ÖSYM 2024 DGS sonucu sorgulama

DGS sınav sonucu normal şartlarda ÖSYM2nin takvimine göre 14 Ağustos tarihinde açıklanacaktı. Ancak sınav sonucunun açıklanması ertelendi. Az önce ÖSYM DGS sonuçları açıklandı. DGS sonucu nasıl sorgulanır?

DGS SONUÇLARI AÇIKLANDI

ÖSYM resmi hesabı üzerinden yaptığı açıklamasında DGS sınav sonucunun açıklandığını duyurdu. Adayların sonuçlarını TC kimlik numaraları ve şifreleri ile girebileceği ifade edildi. Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

30 Haziran 2024 tarihinde uygulanan 2024 Dikey Geçiş Sınavı’nın (2024-DGS) değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınav sonuçlarına 10 Eylül 2024 tarihinde saat 10.00’dan itibaren T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden erişebilecektir.

Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

DGS 2024 sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar ÖSYM’nin AİS sistemine TC kimlik numaraları ve şifrelerini girerek işlemlerini gerçekleştirebilecek.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

DGS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

DGS sınav sonucunun açıklanmasının akabinde tercih sürecinin de yakın zamanda başlaması bekleniyor. Sınav sonuçlarına göre tercih yapacak olan adaylar için ay sonunda DGS tercih sonuçlarının da açıklanacağı tahmin ediliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER