DGS sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

DGS sonuçları ile ilgili araştırmalar artıyor. ÖSYM tarafından uygulanan DGS için sonuçlar beklenirken adaylar, DGS başarı puanı ve sıralaması hakkında merak ettiklerine yanıt arıyor.

DGS sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından uygulanan Dikey Geçiş Sınavı'nın (DGS) sonuçları merak ediliyor. 2 yıllık üniversite eğitimini 4 yıllık olan lisansa tamamlamak isteyenlerin katılım sağladığı DGS sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor.

Bu çerçevede ''2024 DGS sonuç tarihi belirlendi mi, hangi gün?'' sorusuna yanıt aranırken 10 - 20 Mayıs 2024 tarihleri arasında alınan DGS başvuruları ardından 30 Haziran'da Dikey Geçiş Sınavı uygulandı. Sınava katılım sağlayan adaylar, DGS başarı puanı ve sıralaması hakkında araştırmalarına devam ederken ''2024 DGS sonuç tarihi belirlendi mi, DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?'' sorusunun detaylarını derledik.

2024 DGS SONUÇLARI NE ZAMAN, HANGİ TARİHTE AÇIKLANACAK?

Yetenek testinin sayısal ve sözel bölümleri için adayların testteki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecek. DGS sonuçları henüz açıklanmadı. 2024 DGS sonuç tarihine yönelik herhangi bir duyuru da paylaşılmadı.

Adayların, sayısal ve sözel bölümlerin her birinden aldıkları ham puanların ortalaması ve standart sapması ayrı ayrı hesaplanarak adayların ham puanları, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecek. Ancak DGS sonuçları henüz açıklanmadı. ÖSYM tarafından gelecek açıklama sonrası sonuçların açıklanacağı tarih belli oldu.

SONRAKİ HABER