DGS sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? 2024 DGS sonucu bugün açıklanır mı?

30 Haziran 2024 Pazar günü düzenlenen Dikey Geçiş sınavı (DGS) sonuçlarının neden açıklanmadığı merak konusu oldu. ÖSYM takvimine göre tercih sonuçları 14 Ağustos tarihinde açıklanacaktı. Peki, DGS sonuçları bugün açıklanır mı?

DGS sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? 2024 DGS sonucu bugün açıklanır mı?

2 yıllık önlisans eğitimini tamamlayan öğrenciler eğitim seviyesini tamamlamak için DGS sınavına giriyor. Lisans tamamlama sınavı olarak da bilinen DGS her yıl düzenleniyor. Sınava 2 yıl önlisans mezunu olan öğrenciler ile son senedeki öğrenciler katılabiliyor.

Sonuçların açıklanması ile birlikte adaylar tercih listelerini oluşturabilecek. Ancak ÖSYM’nin sonuç takvimine göre 14 Ağustos tarihinde açıklanması gereken sonuçlar hala açıklanmadı. DGS sonuçları neden açıklanmıyor?

2024 DGS SONUÇLARI NEDEN AÇIKLANMADI?

DGS sonuçlarını merakla bekleyen adaylar 2024 DGS sonuçları neden açıklanmadı sorusuna yanıt arıyor. Yayımlanan takvime göre sonuçların geçtiğimiz hafta açıklanması bekleniyor. DGS’ye girip eğitimlerini lisans bölümlerinde tamamlamak isteyenler sonuçları heyecanla bekliyor.

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM’nin resmi web sitesinde yer alan takvime göre DGS sonuç tarihi için 14 Ağustos olarak duyuru yapılmıştı. Ancak sınava giren binlerce kişinin heyecanla beklediği DGS sonuçları henüz açıklanmadı. DGS sonuçlarının önümüzdeki günler içerisinde açıklanması bekleniyor.

Adaylar sonuçların açıklanmasının ardından tercihlerini yapabilecek ve daha sonra tercih sonuçlarının açıklanmasını bekleyecekler. YKS’de de olduğu gibi DGS için de ek tercih yapılabilecek.

2024 DGS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2024 DGS tercihlerinin henüz ne zaman başlayacağı belli değil. İlk olarak DGS sonuçlarının açıklanması bekleniyor. Sonuçlar açıklandıktan sonra adaylar kılavuza göre ÖSYM’nin belirttiği tarih içerisinde tercihlerini yapmaya başlayacak.

Sonuçların en geç bu hafta içerisinde açıklanabileceği öngörülüyor. DGS sonuçları geçtiğimiz yıl 11 Ağustos tarihinde açıklanmıştı.

SONRAKİ HABER