DGS sonuçları 2024! DGS ne zaman açıklanacak, neden açıklanmadı?

DGS sonuçları uzun süredir adayların araştırdığı konular arasında yerini alıyor. ÖSYM'nin takvimine göre Ağustos ayının ortalarında açıklanması beklenen DGS sonuçları henüz açıklanmadı. Peki, DGS sonuçları ne zaman açıklanacak, neden açıklanmadı?

DGS sonuçları 2024! DGS ne zaman açıklanacak, neden açıklanmadı?

14 Ağustos 2024 tarihinde açıklanması beklenen DGS sınav sonuçları beklenen tarihte açıklanmadı. Adaylar bu sebeple ÖSYM’nin duyurularını çok daha yakından takip ediyor. DGS sonuçları bugün açıklanır mı?

DGS sınav sonuçları için sınava giren adayların heyecanlı bekleyişi devam ediyor. ÖSYM’den neden sınav sonuçlarının hala açıklanmadığına ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak yapılan açıklamada Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından 2024 Dikey Geçiş Sınavına başvuran adayların eğitim bilgilerin 2 Eylül tarihine kadar yapabilecekleri ifade edildi.

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

DGS sonuçlarının 2 Eylül Pazartesi gününün hemen ardından açıklanması bekleniyor. Sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar ÖSYM’nin yaptığı açıklama sonrasında sonuç.osym.gov.tr adresi üzerinden TC kimlik numaraları ve şifre bilgileri ile giriş yapabilecek.

DGS TERCİHLERİ 2024

Bilgi kontrolünün sona ermesinin ardından adayların puanlarının açıklanması bekleniyor. DGS sonuçlarının açıklandığı hafta hızlı bir şekilde tercihlerin başlaması ve üniversitelerin açılış haftasına DGS öğrencilerinin yerleştiği okulların belli olacağı öngörülüyor. Konuya ilişkin ÖSYM’nin yakın zamanda resmi bir açıklama yapacağı tahmin ediliyor.

ÖSYM'nin sınav takvimine göre DGS sınavına ilişkin sonuçlar 14 Ağustos tarihinde açıklanacaktı. ÖSYM'nin neden sınav sonuçlarını belirttiği tarihte açıklamadığı bilinmiyor.

SONRAKİ HABER