Dezenformasyonla Mücadele Merkezi İsrail'e jet yakıtı satışı iddialarını yalanladı

Son dönemde Türkiye ve İsrail arasındaki ticaret konusunda çeşitli söylemler yapılmaya devam ediliyor. Son olarak İsrail savaş uçaklarının jetlerinin Türkiye'den gittiği iddiaları hakkında bir açıklama yayınlandı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi İsrail'e jet yakıtı satışı iddialarını yalanladı

Ortadoğu'nun en merkezi noktalarından olan Filistin'de aylardır dünyanın gözleri önünde bir katliam gerçekleştiriliyor. Defalarca sivil yerleşim yerlerini bombalayan ve on binlerce sivilin katledilmesinin sorumlusu olan İsrail diplomatik kanalların girişimlerini de yanıtsız bırakıyor.

Bu konuda Türkiye'de savaşın sona ermesi için en çok çaba gösteren ülkelerin başında gelirken İsrail ile de bir çok defa karşı karşıya geldi. Son olarak ülkemizde Ticaret Bakanlığı İsrail'e ihracat yapılmasını kısıtlamış ve İsrail kanadından bu karara karşılık verileceği haberleri gündemin üst sıralarında yer almıştı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi İsrail'e jet yakıtı satışı iddialarını yalanladı

JET YAKITI İDDİALARINA YALANLAMA GELDİ

Bu habere ek olarak İletişim Başkanlığı bünyesinde görev yapan Dezenformasyonla Mücadele Merkezi bir çok yerde paylaşılan İsrail'deki savaş uçaklarına jet yakıtlarının Türkiye'den gittiği iddiası hakkında açıklama yaptı.

Söz konusu iddialar “Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) verilerinde de görülen jet yakıt satışının İsrail savaş uçaklarıyla herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır. Bahse konu yakıt, İsrail'e gönderilen bir yakıt değil, tamamen Türkiye topraklarındaki havalimanlarında İsrail'e ait sivil uçaklar için satın alınan jet yakıtıdır.” denilerek yalanlandı.

Dezenformasyon Merkezi ülke politikalarına dair yapılan yalan iddiaların doğrusu hakkında kamuoyunu bilgilendirmesi ile bilinen bir kurum olarak biliniyor. Bu kapsamda ilerleyen günlerde yeni açıklamaların gelmesi bekleniyor.

SONRAKİ HABER