Devlet üniversitelerinde lisans kontenjanları yüzde 98 doldu

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, 2024 senesinde 3 milyon kişinin sınav başvurusu yaptığını ve lisans kontenjanlarında yüzde 98'lik doluluk oranına ulaşıldığını açıkladı.

Devlet üniversitelerinde lisans kontenjanları yüzde 98 doldu

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu bugün düzenlenen akademik yıl açılış törenine ev sahipliği yaptı. 6 Şubat tarihinde yaşanan deprem felaketinden en çok etkilenen illerin başında yer alan Hatay'da düzenlenen törene katılan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar önemli açıklamalarda bulundu.

ÜNİVERSİTELERDE LİSANS VE ÖNSLİNANS DOLULUK ORANLARI!

Hatay'ın, depremlerden en çok etkilenen kent olduğunu dile getiren Özvar, "Yükseköğretim Kurulu olarak buradaki süreci her zaman yakından takip ettik, etmeyi de sürdürüyoruz. Deprem bölgesindeki üniversitelerimize bütün imkanlarımızla destek olmaya devam ediyoruz." dedi.

Prof. Dr. Özvar, yükseköğrenime talebin güçlü şekilde sürdüğünü belirterek, şöyle devam etti: "2024 yılında 3 milyondan fazla öğrencimiz üniversite sınavlarına başvurmuş ve devlet üniversitelerinde lisans kontenjanlarının yüzde 98'i, ön lisans kontenjanlarının ise yüzde 100'ü dolmuştur. Bu yoğun ve güçlü talebe doğru politikalarla cevap vermek Yükseköğretim Kurulunun en önemli öncelikleri arasında bulunmaktadır. Yükseköğretim Kurulu olarak bir taraftan ülkemizin yükseköğretimde sahip olduğu kapasitenin ve gücün önemini vurgularken diğer yandan yükseköğretimimizin kalitesini daha da yükseltme irademizi her fırsatta ifade ediyoruz."

Yapay zeka teknolojisini yakından takip ettiklerini belirten Özvar, 2024 - 2025 eğitim öğretim yılında bu kapsamda 73 yeni program açtıklarını ifade etti. Müfredatı buna göre yenilediklerini belirten Prof. Dr. Özvar yeni programları belirlerken istihdam konusunu da gözettiklerini belirterek tüm öğrencilere yeni eğitim öğretim yılında başarılar diledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER