Devlet Su İşleri KPSS’siz en az ilkokul mezunu personel alımına başladı

İş arayanların ayağına aradıkları fırsat geldi! Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), Devlet Su İşleri'nin personel alım yapacağını duyurdu. Daimi olarak KPSS'siz bir şekilde yapılacak olan personel alımına en az ilkokul mezunlarının başvurabileceği belirtildi. İşte başvuru şartları ve ilanın detayları..

Devlet Su İşleri KPSS’siz en az ilkokul mezunu personel alımına başladı

DSİ, KPSS şartsız personel alımı yapıyor. İŞKUR üzerinden yayımlanan ilanda başvuru şartları ve son başvuru tarihi açıklandı. Başvurup, kamuda görev almak isteyenler için başvuruların İŞKUR üzerinden online bir şekilde yapılacağı açıklandı. Adaylar için DSİ personel alım şartları ve detayları şu şekilde:

KPSS’SİZ DSİ PERSONEL ALIMI

KPSS şartsız personel alımları için yeni bir duyuru geldi. Alımların şu an için Elazığ ili için yapılacağı ifade edildi. Bugün başlayan başvurular 19 Ocak tarihine kadar devam edecek. Fidanlık işçileri ve marangoz meslekleri için yapılacak alımlarda sınav şartının aranmayacağı belirtildi.

DSİ MARANGOZ PERSONEL ALIMI

Devlet Su İşleri marangoz mesleği için personel alacağını duyurdu. Özel şartlar için yapılan açıklama şu şekilde:

“İlan tarihinden önce Eski Hükümlü alımı içinMesleki ve TeknikEğitim Liselerinin Mobilyave İç MekanTasarım Alanı/Ahşap Doğrama Teknolojisi,İç Mekan veMobilya Teknolojisi dallarındanmezun olmak veya MEB Onaylı Ustalık Belgelerinden birine sahip olmak. Alan, dal, ustalık belgelerinde belirtilen meslek kodlarında enaz 1 (bir)yıl çalıştığını gösterirSGK hizmet dökümü.SGK Hizmet dökümüile uyumlu Bonservis veya Çalışma Belgesi istenilmesi”

Başvurular 19 Ocak tarihine kadar devam edecek. En az ilkokul en fazla lise mezunu adaylar başvurabilecek. DSİ marangoz personel alımında eski hükümlü adayların başvuruları kabul edilecektir.

DSİ FİDANLIK İŞÇİ ALIMI

Bunun dışında DSİ fidanlık işçi alımı yapacağını alacağını açıkladı. Sadece engelli adayların başvurularının kabul edileceği ifade edilerek, özel şartlar için şu açıklama yapıldı:

“İlan tarihinden önce Engelli alımı için Park, Bahçe İşleri ile Ağaçlandırma vb. işlerde en az 6 (altı) ay çalıştığını gösterir bonservis veya çalışma belgesi veya belirtilen işlerde MEB Onaylı Sertifikaya sahip olmak ve en az 6 (altı) aylık SGK Hizmet Dökümü ile belgelemek”

Başvurular 19 Ocak tarihine kadar devam edecek.

SONRAKİ HABER