Devlet Hava Meydanları İşletmesi duyurdu! Hava trafik kontrolörü istihdam edilecek

İşsizlik sorunlarının gündemden düşmediği günlerde personel alımı ilanları yakından takip ediliyor. Resmi Gazete'de DHMİ tarafından yayımlanan ilanla yeni istihdam kapısı açıldı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi duyurdu! Hava trafik kontrolörü istihdam edilecek

Türkiye'de son yılların en büyük sorunlarından biri işsizlik olmaya devam ediyor. İşsizlik sorunlarının devam ettiği dönemde her ilan yakından takip ediliyor. Vatandaşlar iş ilanlarını yakından takip etmek, özellikle kamu kurumlarında istihdam edilmek isteyenler de ilanlarla yakından ilgileniyor.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünün taşra birimlerinde görevlendirilmek üzere 11 asistan, 61 stajyer hava trafik kontrolörü istihdam edileceğini duyurdu.

DHMİ RESMİ GAZETE ÜZERİNDEN İLAN YAYIMLADI

DHMİ'nin Resmi Gazete'de yayımlanan ilanına göre adayların 18 Eylül 2022 tarihli Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan (KPSS) KPSSP3 puan türü üzerinden en az 70 puan almış olmaları gerekiyor. DHMİ Genel Müdürlüğünce duyurulan pozisyonların sayısının 10 katı kadar aday, en yüksek puandan başlamak üzere bilgisayar destekli seçme sınavına ya da yazılı sınava çağrılacak.

ekran-goruntusu-2023-09-12-095415.png

Başvurular, 12 - 22 Eylül tarihlerinde e-Devlet üzerinden "DHMİ Genel Müdürlüğü - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı ''https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr" üzerinden gerçekleştirilecek. Sınav tarihi, yeri ve saati DHMİ'nin internet sitesi "www.dhmi.gov.tr"den duyurulacak.

ekran-goruntusu-2023-09-12-095423.png​​​​​​​

İstihdam edilecek asistan ve stajyer hava trafik kontrolörlerinin görev yapacakları havalimanlarının listesi de ilanda yer aldı.

ekran-goruntusu-2023-09-12-095431.png

Söz konu alım için KPSS3 puan şartı aranırken yapılan sınavlarda 60 puan üzeri alanlar başarılı sayılacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER