Devlet düğmeye bastı 35 bin kişiye istihdam kapısı aralandı! Bakanlık başvuruları açıyor

Yeni bir iş arayanlar özellikle devlette işe girmek için yapılan ilan duyurularını yakından takip ediyor. İş başvurusunda bulunmak isteyenler bakanlık duyurularını yakından takip ederken bu kez 35 bin kişinin istihdam edileceğinin müjdesi verildi.

Devlet düğmeye bastı 35 bin kişiye istihdam kapısı aralandı! Bakanlık başvuruları açıyor

Ülkemizde genç işsizlik sorununa çözüm bulunmaya çalışılırken istihdam sorunları da devam ediyor. İstihdam sorunlarının sona ermesi için yapılan çalışmalar işsiz ya da yeni bir iş arayan vatandaşlar tarafından yakından takip edilirken bu kez 35 bin kişi için müjdeli haber verildi.

İşsizlik sorunlarının sona ermesi beklenirken bakanlıktan yapılan 35 bin kişilik istihdam duyurusu da vatandaşların gündeminde yer aldı. Sağlık Bakanlığına 2024 yılında 35 bin personel alımı yapılacağı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyuruldu.

SAĞLIK BAKANLIĞI 35 BİN PERSONEL ALIMI YAPACAK

Sağlık Bakanlığı toplamda 35 bin kişinin istihdam edileceğini duyururken kadro ve branş dağılımları da merak edildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca personel alımına dair ''35 bin yeni çalışma arkadaşı geliyor.'' ifadelerine yer verirken 35 bin personel alımı başvurusu henüz başlamadı.

Devlet düğmeye bastı 35 bin kişiye istihdam kapısı aralandı! Bakanlık başvuruları açıyor

Bakan Koca başvurular için şubat ayını işaret ederken "Bakanlığımıza gelecek ay itibarıyla 15 bini hemşire, 8 bini sürekli işçi olmak üzere, çeşitli branşlarda 35 bin yeni çalışma arkadaşı geliyor." sözlerine yer verdi.

Devlet düğmeye bastı 35 bin kişiye istihdam kapısı aralandı! Bakanlık başvuruları açıyor - Resim : 2

Bakan Koca personel alımına dair kılavuzun bu hafta ÖSYM tarafından paylaşılabileceği bilgisine yer verirken 15 bini hemşire, 8 bini sürekli işçi olmak üzere farklı branşlarda sağlıkçı istihdamı gerçekleşecek. Detayların şubat ayı içerisinde belli olması bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER