Devlet Bahçeli: "Ellerini sıkmam Türkiye partisi olarak gerekeni yaptığımın göstergesidir”

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaptığı açıklamasında DEM Parti ile tokalaşma konusuna ilişkin önemli ifadeler kullandı. DEM Partisi’nin elini sıkmasının Türkiye Partisi olarak gereğini yaptığını göstergesi olduğunu ifade eden Bahçeli, seçim konusuna da değindi.

Devlet Bahçeli: "Ellerini sıkmam Türkiye partisi olarak gerekeni yaptığımın göstergesidir”

MHP Lideri Bahçeli Siyaset ve Liderlik Okulu’nun 20’inci Dönem Eğitim ve Öğretim Yılı Açılış Töreni’ne katılım sağladı. Törene katılan Bahçeli, törende olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti.

“TÜRKİYE PARTİSİ OLMANIN İŞARETİ”

Bahçeli, burada yaptığı konuşmasında DEM Parti ile tokalaşmasına ilişkin, “40 yıldan bu yana Türkiye'nin birçok konusunda PKK'nın terör örgütü uzantısı şeklinde ifadede bulunanların yanına gitmek suretiyle ellerini sıkmam bu çağrıya dayalı bir kaynaştırıcı, birleştirici, Türkiye partisi olmanın işareti olarak görülmedir” dedi.

“TÜRK MİLLETİNİN HUZURUNU TAHRİK ETMEK DOĞRU BİR ŞEY DEĞİL”

Bazı televizyon kanallarının gündemdeki konuları ele alıp tartışmalara neden olduğunu da aktaran Bahçeli, “Bu tartışmalara katkı sağlayan hala televizyonlarda var malum işi gücü bırakmış MHP düşmanlığıyla varlıklarını devam ettiren halk partisini de kınıyorum. Aynı zamanda onların televizyonunu da kınıyorum. Akıllarına başlarına alsınlar, huzuru bozmasınlar. Türkiye'nin etrafında ateş çemberi var ateşe katkı sağlamasınlar. MHP sosyal şiddetten yana değildir. Her konuda olduğu gibi yine bir komisyon oluşturmuştur. Aile yapımız değerlendirmesinde çok değerli bilim insanların katkısıyla bir sonuca varılmıştır. Şimdi de sosyal şiddet üzerinde sebepleri sonuçların ve tedbirlerin üzerine çalışma yapan bir bilim insanlarından oluşan çalışmayı daha başlatmıştır. Bütün bunları görmemezlikten gelip daha gelecekte ne olacağı daha iyi anlaşılacak. Türkiye'deki bazı olayları sebep gösterip Türk milletinin huzurunu tahrik etmek doğru bir şey değildir. Her şey zamanında olmalıdır. Türkiye'de seçimi zorlamak için bu hatalar yapılıyor ancak bu zorlamaları yapanların seçim sonuçları almaları mümkün değildir. Milletin sağduyusu her türlü fitne fesadın üstünde bir değere sahiptir. Bu bakımdan seçimden ziyade Türkiye'nin meselelerini içte ve dışta çözebilecek bir çaba içerisinde bulunalım” değerlendirmesinde bulundu.

Bahçeli, açıklamasının devamında DEM Partili vekillerle tokalaşması konusuna ilişkin buradan bir anlam çıkarmanın doğru olmadığını, eş başkanın annesinin vefatını orada taziye olarak sunmanın da insanlık görevi olduğunu belirtti.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER