Depremzedelere destek paketi! Bakan Özhaseki resmen açıkladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, depremzedelere uygulanacak olan destek paketinin detaylarını açıkladı.

Depremzedelere destek paketi! Bakan Özhaseki resmen açıkladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki İller Bankası Macunköy Tesisleri'nde Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen illerin hızla ayağa kaldırılması ve afet dedelerin evlerine kavuşması ilişkin Yerinde Dönüşüm projesinin detaylarını paylaştı.

Bunun ile birlikte yerinde dönüşüm ile ilgili inşaat maliyetlerini hesaplayarak kredi ve hibe bölümlerini geliştirdiklerini, özellikle vatandaşların kendi aralarında bir araya geldiklerinde gerek tek katlı gerek ise birden fazla katlı konutlar yapmak istediklerinde yarıdan bir fazlası ile bir araya gelmesiyle buna izin vereceklerini ifade etti.

Mehmet Özhaseki kimdir? kaç yaşında nereli? Hangi bakanlıkta görev yapacak? - Dünya Gazetesi

Ortak hesap açıp bu hesapta konutlar için hibe olarak 500 bin lira dükkanlar için ise 250 bin lira nakdi yardımda bulunacaklarını söyleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, depremzede vatandaşların yanında olmaya devam edeceklerini ifade etti.

Ayrıca brüt 100 metrekarelik bir ev için 500 bin lira hibe 500 bin lira kredi vereceklerini de söyledi. 100 metrekareye kadar olan büyüklükteki konut sahibi evlerini yaptırmak isterse yerinde dönüşüm için Kendi bulunduğu yerde rahatça yaptırabilsin diye 500 bin lira da hibe vermeye devam edeceklerinin altını çizdi.

SONRAKİ HABER