Depremzede kadın örgü örerek hayata tutundu

Kahramanmaraş’ta enkaz altında kalan Döne Bodur, 65 yaşında örgü örerek hayata tutundu. Bodur, örgü sayesinde depremi düşünmediğini söyledi.

Depremzede kadın örgü örerek hayata tutundu

6 Şubat depremleri çok sayıda insanın hayatını olumsuz yönde etkiledi. Depremin etkileri hala birçok insan tarafından hissediliyor. Depremzede Döne Bodur'da örgü yaparak depremi düşünmemeye çalışıyor.

Kahramanmaraş’ta enkaz altında kalan depremzede Döne Bodur, 65 yaşında örgü örmeyi öğrendi ve hayata örgü sayesinde tutundu. Kahramanmaraş’ta enkaz altında kalan depremzede Döne Bodur, konteyner evinde örgü örerek hayata tutundu. Konteyner Kentte yaşayan 8 çocuk annesi Döne Bodur, 65 yaşında örgü yapmayı öğrendiğini anlattı.

Depremzede kadın örgü örerek hayata tutundu

"BU İŞE KENDİMİ KAPTIRARAK DEPREMİ DÜŞÜNMÜYORUM"

65 yaşındaki Döne Bodur, "Örgü yaparken hem türkü söylüyorum hem de şiirler okuyorum. Bu işe kendimi kaptırıyorum. Kaptırmazsam sürekli depremi düşünüyorum. Depremde evimiz yıkıldı. Şu an konteynerde kalıyorum. Evimiz kiraydı, 2 katlıydı. Depremde çöktü, biz altında kaldık. Enkazın altından çıktık. Buradaki hocalarımız sağ olsunlar kurs açtılar. Ben 65 yaşından sonra örgü öğrendim. Burada örgü yapıyorum, çanta işliyorum" diye konuştu.

Örgüleri yaparken hüzünlendiğini söyleyen Bodur, örgü sırasında şiirler okuduğunu da sözlerine ekledi. Özellikle depremden etkilenen vatandaşların bir aktivite ile uğraşarak deprem düşüncesinden uzaklaşması öneriliyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER