Depremin etkisinden uzaklaşmak için halı dokuyor!

6 Şubat'taki depremlerden etkilenen depremzede Gülşen Yakut, depremin etkisinden uzaklaşmak için halı dokuyor.

Depremin etkisinden uzaklaşmak için halı dokuyor!

Alman asıllı Gülşen Yakut, 6 Şubat depreminden etkilenen vatandaşlardan biri oldu. Depremzede kadın, dokuduğu halılarla depremin stresinden uzaklaşıyor.

Malatya'da yaşayan Alman asıllı 67 yaşındaki Gülşen Yakut, 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerin yarattığı stresi halı dokuyarak atmaya çalışıyor. Depremin etkilerini hala hisseden Yakut, arkadaşlarının tavsiyesiyle Kiltepe Mesleki Eğitim ve Yaşam Merkezi'nde halı dokuma kursuna katıldı. Kısa sürede halı üretmeye başlayan depremzede kadın, dokuduğu halılarla depremin stresinden uzaklaşıyor.

Depremin etkisinden uzaklaşmak için halı dokuyor!

Mahallede "Magusa" takma adıyla tanınan Yakut, şöyle konuştu:

"Evde oturunca her an depremi düşünüyorsun ama halı dokurken kafanı halıya verip kafanı boşaltıyorsun. Hem halı yapıyorsun hem sohbet ediyorsun. Bir bakıyorsun ki öğlen olmuş, gün geçmiş. Kadınlara tavsiyem, evde boş vakit geçirmesinler. Mahallede mutlaka bir yaşam merkezi vardır, kafaları dağılır. Zaten depremde herkes zedelenmiş, gelsinler kafalarını boşaltsınlar."

Depremin etkisinden uzaklaşmak için halı dokumaya başlayan Yakut, stresli ve sıkıntılı olan herkesi halı dokumaya davet etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER