Deprem profesörü Naci Görür o kentte 7,6 büyüklüğünde deprem bekliyor! Kritik bölgeleri tek tek sıraladı

Deprem profesörü olarak adlandırılan Naci Görür, yakından takip ediliyor. Yaptığı uyarılar ile deprem beklenen bölgelerini sıralayan Naci Görür, bu kez kritik bir açıklamaya yer vererek bir bölgede minimum 7,6 büyüklüğünde deprem beklendiğini kaydetti.

Deprem profesörü Naci Görür o kentte 7,6 büyüklüğünde deprem bekliyor! Kritik bölgeleri tek tek sıraladı

Deprem profesörü Naci Görür o kentte 7,6 büyüklüğünde deprem bekliyor! Kritik bölgeleri tek tek sıraladı - 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7,7 ile 7,6 büyüklüğündeki depremler 11 ili etkileyerek binlerce zayıf yapının yıkılmasına neden oldu. 50 binin üzerinde vatandaşımızın hayatını kaybederken maddi hasarım boyutu da karşılanması zor bir hale geldi. Depremin bilançosu Türkiye için ağırlaşırken yetkililerin harekete geçmesi istendi.

Büyük depremlerin meydana geldiği ve yapı stokunun zayıf olduğu bölgelerde yıkıma neden olan depremlerin daha da ağır sonuçları olacağına değinen Bilim Akademisi üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, beklenen Marmara depremine yeniden vurgu yaptı.

NACİ GÖRÜR'DEN KRİTİK UYARI

Uzmanlar beklenen depremlerle ilgili olarak teyakkuza geçerken yetkililerden de konuyu ciddiye almaları isteniyor. Bununla birlikte alınabilecek önlemleri de sıralayan uzmanlar arasında yer alan Prof. Dr. Görür bir açıklama daha yaptı.

deprem-profesoru-naci-gorur-o-kentte-76-buyuklugunde-deprem-bekliyor-kritik-bolgeleri-tek-tek-siralad.jpg

Beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili sıklıkla uyarı yapan Prof. Dr. Görür, İstanbul'da yaşanacak bir depremin Kahramanmaraş depreminden daha yıkıcı, ağır ve geri dönülemez bir hasar bırakacağına vurgu yapan Prof. Dr. Görür, ''Şimdi de Marmara depreminin geleceğini söylüyoruz. Minimum 7.2 ile 7.6’ya varacak deprem bekliyoruz.” diyerek alarm verdi.

AFET ZARARLARINI AZALTMA ÇALIŞTAYI'NDA KONUŞTU

Bilim Akademisi Üyesi, Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Gemlik Belediyesi tarafından düzenlenen Afet Zararlarını Azaltma Çalıştayı’na katıldı. Burada beklenen Marmara depremi ile ilgili olarak konuşan Prof. Dr. Görür, depremin ciddi bir konu olduğunu dile getirdi. Marmara ve Bursa’nın deprem riskini değerlendiren Prof. Dr. Görür, "Dünyada hiçbir ülke bizim kadar depreme hazırlanmamıştır. Kütüphane rafları rapordan geçilmiyor. Depremde ne yapılması gerektiği ile ilgili yüzlerce rapor görürsünüz ancak yapılan şey ne yazık ki oldukça az.'' ifadelerini kullandı.

deprem-profesoru-naci-gorur-o-kentte-76-buyuklugunde-deprem-bekliyor-kritik-bolgeleri-tek-tek-siralad-001.jpg

1999 depreminin geleceğinin 70’li yıllardan belli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Görür, ''Uyarılarımızı ne aziz halkımız, ne yerel yönetimler, ne de merkezi hükümet duydu. Elazığ depremi ile alakalı da uyardık. Elazığ bizi alkışladı, deprem vurdu kimse bir şey yapmadı.Şimdi de Marmara depreminin geleceğini söylüyoruz. Adalar ve Kumburgaz fayının kırılmasını bekliyoruz. Kuzey Anadolu fayının kuzey fayının kırılmasını bekliyoruz. Minimum 7.2 ile 7.6’ya varacak deprem bekliyoruz.'' dedi. Vatandaşın ve yetkililerin bu konuyu ciddiye almaları ve derhal önlem alınması gerektiğini belirten Prof. Dr. Görür, Gemlik ve Bursa için birinci derece deprem bölgesi olduğunu ancak tek tehdidin burası olmadığını belirterek bilinçli davranılması gerektiğini savundu.

NOT: Bu yazıda yalnızca alanında uzman isim Prof. Dr. Naci Görür'ün görüşüne yer verilmiştir.

SONRAKİ HABER