Deprem etkisiyle zarar gören hayvan üreticilerine yardım süreci tamamlandı!

Tarım ve Orman Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde hayvanları telef olan yetiştiricilere bedelsiz hayvan dağıtımı çerçevesinde küçükbaş, kanatlı hayvan ve arılı kovan dağıtımlarını başarıyla tamamladı.

Deprem etkisiyle zarar gören hayvan üreticilerine yardım süreci tamamlandı!

Tarım ve Orman Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde hayvanları telef olan yetiştiricilere bedelsiz hayvan dağıtımı çerçevesinde küçükbaş, kanatlı hayvan ve arılı kovan dağıtımlarını başarıyla tamamladı. Büyükbaş hayvan dağıtımı ise ilerleyen günlerde yapılacak.

aw026524-02.jpg

Bakan Yumaklı'nın Açıklamaları

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, depremlerden etkilenen illerde hayvansal üretimin devamlılığı amacıyla telef olan hayvanların yerine bedelsiz ve ayni olarak hayvan dağıtımının büyük önem taşıdığını belirtti. Bakan Yumaklı, bu çerçevede11 ilde toplam 43 bin 317 küçükbaş, 548 bin 842 kanatlı hayvan ve 26 bin 273 arılı kovan dağıtımı gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Bakan Yumaklı, deprem felaketinin yaşandığı illerin, ülkede hayvancılık konusunda önemli bir konumda olduğuna dikkat çekerek:

"Bakanlık olarak depremin ilk anından itibaren tüm teşkilatımızla yaraların sarılması için gayret gösterdik. Bölgede kırsalın yeniden ayağa kaldırılması, üretimin canlandırılması için aralıksız çalışıyoruz. Bu minvalde deprem felaketinde hayvanları telef olan yetiştiricilerimizin de yanındayız, hayvansal üretimi daha da canlandırıyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yayımlanan kararname doğrultusunda çalışmalarımız hızla sürüyor." açıklamalarında bulundu.

aw026524-03.jpg

Büyükbaş Hayvan Dağıtımı İlerleyen Günlerde Başlayacak

Bölgede yetiştiricilik faaliyeti bulunan vatandaşların telef olan hayvanları, deprem bölgesinde kırsalın yeniden ayağa kaldırılması ve hayvansal üretimin devamlılığının sağlanması amacıyla ayni olarak karşılanıyor. Bu kapsamda Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa ve Elazığ illeri ile Sivas’ın Gürün ilçesinde hayvan dağıtımı süreci başlamış olup, toplam 5 bin 804 adetlik büyükbaş hayvanın dağıtımına ilerleyen günlerde başlanması planlanıyor.

aw026524-04.jpg

Telef Olan Hayvanların TÜRKVET Kayıtlı Olması Şart

Telef olan hayvanların bu destekten yararlanabilmesi için TÜRKVET'e kayıtlı olması ve il/ilçe hasar tespit komisyonları tarafından tespit edilmiş olması gerekiyor. Dağıtım süreci, yetiştirici/üretici örgütleri aracılığıyla yürütülüyor ve ayni destek alan yetiştiriciler hayvanlarını 2 yıl süresince başka amaçlarla kullanamıyorlar. Bu destekten yararlanan çiftçilerin vefat etmesi durumunda hayvanlar mirasçılarına veriliyor, ancak aynı şartlar mirasçılar için de geçerli oluyor. Bu sayede depremzede çiftçilerin desteklenmesi ve hayvansal üretimin canlandırılması hedefleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER