Deprem bölgesine eğitim öğretim desteği Resmi Gazete'de yayımlandı

6 Şubat depremlerinde büyük yıkıma uğrayan ve can kayıpları yaşanan deprem bölgesine ödenen destekler ve yapılan yardımlar sürüyor. Bu kapsamda özel okul öğrencilerine devlet desetği için yeni karar Resmi Gazete ile yayımlandı.

Deprem bölgesine eğitim öğretim desteği Resmi Gazete'de yayımlandı

Cumhuriyet tarihinin en büyük depremini yaşayan ve 50 binden fazla vatandaşımızın canını yitirdiği deprem bölgesinin ihya çalışmaları tüm hızı ile sürüyor. Depremin yıktığı bölgede inşaatlar tüm hızı ile sürerken bölgeye ekonomik destekler de devam ediyor. Bu kapsamda 26 Eylül 2024 tarihli Resmi Gazete ile yeni karar yayımlandı. Yayımlanan karar kapsamında Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep’in İslahiye ile Nurdağı ilçelerinde özel okula giden öğrencilere 2024 -2025 yılı için ödenecek olan özel okul desteği belli oldu.

DEPREM BÖLGESİNE ÖZEL OKUL DESTEĞİ 2024 - 2025 YILI İÇİN NE KADAR, KAÇ TL OLDU?

2024-2025 Eğitim ve Öğretim Yılında Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya İlleri ile Gaziantep İlinin İslahiye ve Nurdağı İlçelerindeki Özel Okullarda Öğrenim Gören ve Önceki Yıllarda Eğitim ve Öğretim Desteği Kapsamına Alınıp Öğretim Kademesini Tamamlamayan Öğrenciler İçin Eğitim ve Öğretim Desteği Verilmesine İlişkin Tebliğ, 26 Eylül 2024 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yayımlanan tebliğ kapsamında Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep’in İslahiye ile Nurdağı ilçelerinde özel okula giden öğrencilere 2024 -2025 yılı için ödenecek olan özel okul desteği belirlenmiş oldu.

Deprem bölgesine eğitim öğretim desteği Resmi Gazete'de yayımlandı

Yayımlanan tebliğde Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya İlleri ile Gaziantep İlinin İslahiye ve Nurdağı İlçelerindeki Özel Okullarda Öğrenim Gören/Görecek Öğrenciler için 2024 - 2025 eğitmi öğretim yılı desteği:

İlkokul 2, 3, ve 4. sınıf öğrencileri için 24 bin 600 TL,

Ortaokul 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri için 28 bin 800 TL,

Lise 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileri için ise 28 bin 800 TL olarak belirlendi.

Özel okul fiyatlarının bu sene aşırı zamlanması sonrasında ödenen destek miktarı son derece düşük kalırken veliler bu sene daha yüksek destek tutarı ödenmesini bekliyordu. Söz konusu düzenleme 26 Eylül 2024 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girmiş oldu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER