Deprem bölgesinde bursluluk sınavı kontenjanı 100 bine yükseltildi!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) kapsamında deprem bölgesindeki öğrencilere yönelik önemli bir düzenlemeye imza attı.

Deprem bölgesinde bursluluk sınavı kontenjanı 100 bine yükseltildi!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB), yapmış olduğu bu düzenleme ile deprem bölgesinde bursluluk sınavı kontenjanı 100 bine çıkarıldı.

rt-erdogan-secim-imza-zurx-cover.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan Onayladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan ve Resmi Gazete'de yayımlanan "Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmi Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ile deprem bölgesindeki öğrencilere yönelik kontenjan artırıldı.

okul-sinif-ogrenci-adiyaman-iha-2035027.jpg

30 Bin Ek Kontejan

6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerden etkilenen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerindeki öğrenciler için İOKBS çerçevesinde 30 bin ek kontenjan ayrılacak. Bu kontenjan, 2022-2023 eğitim öğretim yılının birinci dönemini depremlerden etkilenen illerde tamamlayan öğrenciler için geçerli olacak.

Toplam kontenjanın yüzde 30'u öğrencilere ayrıldıktan sonra, kalan kontenjan 2023-2024 eğitim öğretim yılında kullanılacak. Bu düzenleme, deprem bölgesindeki öğrencilerin eğitimlerine daha fazla destek olmayı hedefliyor ve onların geleceklerine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER