Deprem Bilimci Naci Görür 18 ili ağlayarak uyardı! O iller Hatay ve Maraş'ın kaderini yaşayacak

Ülkemiz deprem bölgesi içerisinde yer alıyor ve zayıf yapı stokunun olduğu bölgelerde de geri dönülemez sonuçlar doğuruyor. Son olarak Kahramanmaraş merkezli depremlerin 11 ildeki yıkıcı sonuçlarının ardından dün meydana gelen ve İstanbul'da da hissedilen depremlere ilişkin Deprem Bilimci Naci Görür'den açıklama geldi.

Deprem Bilimci Naci Görür 18 ili ağlayarak uyardı! O iller Hatay ve Maraş'ın kaderini yaşayacak

Türkiye'de kayda geçmiş ve binlerce vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan pek çok deprem meydana geldi. Ülkemizin bir deprem bölgesinde yer alması, yanlış, zayıf ve esi yapı stokunun bulunması nedeniyle büyük depremler de yıkıcı sonuçlar doğuruyor.

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem, 50 binin üzerinde vatandaşın hayatını kaybetmesine neden oldu. Uzmanlar Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından özellikle İstanbul için uyarı yaparken 4 Aralık tarihinde Marmara Denizi Bursa merkezli 5,4 ve 4,5 büyüklüğündeki depremler büyük panik yarattı. Yaşanan depremin ardından beklenen İstanbul depremi için endişe artarken Bilim Akademisi üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, gözyaşları içinde bir açıklama yaptı.

NACİ GÖRÜR GÖZYAŞLARI İÇİNDE 18 İLİ UYARDI

Deprem kuşağında yer alan Türkiye, her büyük depremde acı mirasına bir yenisini daha ekliyor. 6 Şubat gecesi büyük bir felaketin yaşandığı 11 ilin ardından Bursa'da meydana gelen deprem yeniden deprem tehlikesini gündeme getirdi.

Deprem Bilimci Naci Görür 18 ili ağlayarak uyardı! O iller Hatay ve Maraş'ın kaderini yaşayacak

Yaptığı her açıklama takip edilen Prof. Dr. Görür, önemli açıklamalarda bulundu. Deprem uyarılarına bir yenisini ekleyen Prof. Dr. Görür, bu kez gözyaşları içerisinde 18 ili uyardı. Bununla beraber hangi iller fay hattı üzerinde sorusu da yanıt buldu. Prof. Dr. Görür'ün açıklamalarına göre;

Kayseri, Tokat, Kahramanmaraş, Hatay, Kocaeli, Osmaniye, Bingöl, Konya, Eskişehir, Denizli, Muğla, Erzincan, Erzurum, Aydın, Balıkesir, Burdur, Manisa, Hakkari'nin tehlikede olduğu kaydedildi. Prof. Dr. Görür ayrıca bu illerle ilgili olarak, "Direkt fayın üzerinde yaşıyor bu iller. Bunların altındaki faylar oldukça güçlü. Ve her kentte 7 ve üzerinde deprem oluşturmaya kapasiteleri var." ifadelerini kullandı. Bu iller için bir de "Fay hattı üzerinde yaşayan bu illerin kaderi, üzülerek söylüyorum kaderi Maraş, Hatay gibidir." diyen Prof. Dr. Görür gözyaşlarını tutamadı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER