Denizli'de yerleşim alanına doğru ilerleyen yangın için hava desteği istendi

Ülkemizde hava sıcaklıklarının pik noktaya yükselmesi ile beraber orman yangını haberleri de gelmeye başladı. Denizli'de ormanlık alanda çıkan yangının yerleşim yerine doğru ilerlemesi nedeniyle hava desteği istendiği öğrenildi.

Denizli'de yerleşim alanına doğru ilerleyen yangın için hava desteği istendi

Yurt genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 12 derece kadar üstüne çıktı. Hava durumu verileri yakından takip edilirken sıcaklıkların pik seviyeye ulaşması ile beraber orman yangınları için uyarılar yapıldı. Uyarılar gelmeye devam ederken Denizli'de ormanlık alanda yangın çıktığı bildirildi.

Denizli'nin Pamukkale ilçesine bağlı Akhan ile Karşıyaka mahalleleri arasında olan bölgede bulunan Atatürk 100. Yıl Atatürk Ormanı yaklaşık 1 saat önce orman yangını başladığı ifade edildi. Orman yangınına müdahale devam ediyor.

YERLEŞIM ALANINA DOĞRU İLERLEYEN YANGIN İÇİN HAVA DESTEĞİ İSTENDİ

Denizli - Ankara karayoluna yakın bir noktada bulunan yangının ihbar edilmesi üzerine, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Denizli Orman Bölge Müdürlüğünden bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.

Denizli'de yerleşim alanına doğru ilerleyen yangın için hava desteği istendi

Ekiplerin müdahalede bulunduğu yangın, hava koşulları ve kuru otların tutuşması nedeniyle kısa sürede geniş alana yayıldı. Yangına karadan müdahale devam ederken, yangının Karşıyaka Mahallesi'ndeki yerleşim alanlarına ulaşma riskine karşılık hava desteği istendiği kaydedildi. İtfaiye ve orman ekipleri, yangının bölgedeki fabrika, bir otel, iş yerleri ve konutlara ulaşamaması için yoğun şekilde çalışmalarını sürdürürken hava desteği bekleniyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER