DEM Parti'nin İBB Başkan Adayı olacağı konuşuluyordu! Başak Demirtaş son noktayı koydu!

Geçtiğimiz günlerde DEM Partinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmak için başvuru yapan Başak Demirtaş'ın partisi tarafından aday gösterilip gösterilmeyeceği merak ediliyordu. Demirtaş merak edilen sorulara son noktayı koydu ve adaylıktan çekildiğini açıkladı.

DEM Parti'nin İBB Başkan Adayı olacağı konuşuluyordu! Başak Demirtaş son noktayı koydu!

2016 yılından beri tutuklu bulunan HDP eski eş başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi olan ve bir çok defa siyaset sahnesinde adı en çok konuşulan isimlerden olan Başak Demirtaş geçtiğimiz günlerde DEM Parti'den İstanbul Belediye Başkanı adayı olmak için aday adaylığı başvurusunda bulunmuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi ile belirli dönemlerde görüşmeler gerçekleştiren ve iki parti arasında yaklaşan yerel seçimler öncesi bir ittifak kararı çıkıp çıkmayacağı merak ediliyorken DEM Parti tarafından yapılan açıklamada seçimlere bir ittifak çatısı altında girmeyecekleri ifade edilmişti. Özellikle İstanbul, Ankara ve İstanbul'da kendi adaylarını çıkarma kararı alması dikkat çeken DEM Partinin İstanbul adayı için ise adı en çok geçen isim Başak Demirtaş olmuştu.

DEM Parti'nin İBB Başkan Adayı olacağı konuşuluyordu! Başak Demirtaş son noktayı koydu!

BAŞAK DEMİRTAŞ VAZGEÇTİ

Selahattin Demirtaş'ın eşi olması ile bilinen fakat bir çok defa siyasi çıkışlarda bulunan Başak Demirtaş geçtiğimiz günlerde DEM Parti'den İstanbul için aday adayı olduğunu açıklamıştı. Siyaset gündemine bomba gibi düşen gelişme ise kısa süreli oldu. Demirtaş yaptığı açıklamada adaylık kararından vazgeçtiğini duyurdu. Başak Demirtaş kararını “Gelinen aşamada benim İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylık beyanımın bir başvuruya dönüşmemesi konusunda da Partimizle ortak görüş birliğine varmış bulunmaktayız” diyerek ilan etti.

DEM Partinin İstanbul için aday göstereceği ismi 9 Şubat günü açıklaması bekleniyor. DEM Partinin yerel seçimlerde yüzde kaç oy oranı alacağı merak konusu oldu.

SONRAKİ HABER