Defalarca drift attı! 20 bin lira ceza yedi

Kırıkkale'de kavşakta kendi aracı ile defalarca drift atan araç sürücüsüne 20 bin 342 lira para cezası kesildi.

Defalarca drift attı! 20 bin lira ceza yedi

Kırıkkale'de kavşakta otomobiliyle defalarca drift atan sürücüye 20 bin 342 lira para cezası kesildi. Sürücünün trafiği tehlikeye attığı anlar ise kameraya yansıdı.

KAMERALARA YAKALANDI

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi ekipleri, şehir merkezindeki kavşakta bir sürücünün otomobiliyle ile drift attığını Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kamerasından tespit etti. Yapılan çalışmayla tespit edilen araç sürücüsüne, trafik güvenliğini tehlikeye düşürmekten 20 bin 342 lira para cezası uygulandı.

Trafikte çevreye rahatsızlık veren araçların denetimine aralıksız devam edildiği bildirildi.

aw069203-01.jpg

DRİFT ATMANIN VEZASI NE KADAR?

Güvenli ulaşımı riske atan en büyük sorunlardan ve tehlikelerden biri olduğu kabul edilen drift yapmak ve spin atmanın cezası güncellenen artış oranı ile birlikte 20.340 TL oldu. Bu artışın artan trafik kazalarının önüne geçmek, sürücülerin trafik kurallarına maksimum düzeyde uymalarını sağlamak için bir yaptırım olarak görülmektedir.

aw069203-02.jpg

DRİFT ATAN SÜRÜCÜLERİN EHLİYETİ ALINIYOR MU?

Drift atan sürücülerin ehliyeti sürücü belgesi 60 gün süreli geri alınmakta. Dolayısıyla 60 gün içerisinde trafiğe çıkamamaktadır. Ayrıca Drift atma cezası kesilen sürücünün cezasının kesildiği tarihten geriye doğru 5 yıl içinde ikinci kez aynı cezayı alması durumunda ise sürücü belgesi iptal olmaktadır.

SONRAKİ HABER