D-100 kara yolu Ankara istikametindeki çalışmadan dolayı trafik durma noktasına geldi vatandaşlar isyan etti!

D-100 kara yolu Düzce-Bolu geçişinde Anadolu Otoyolu Ankara yönündeki onarım çalışması nedeniyle trafik bu güzergaha yönlendirildiği için yoğunluk yaşanıyor. 46 gün boyunca sürecek çalışmalar kapsamında alternatif güzergah resmen kilitlendi.

D-100 kara yolu Ankara istikametindeki çalışmadan dolayı trafik durma noktasına geldi vatandaşlar isyan etti!

25 Eylül 2023 tarihinde başlanan ve yapımı 46 gün sürecek olan Kaynaşlı - Abant gişeleri arasında 23 kilometrelik kesimde başlayan çalışmalar kapsamında sürücüler D-100 kara yoluna yönlendiriliyor. Zaman zaman araç yoğunluğunun yaşandığı güzergahta hararet yapan araçlar, maddi ve yaralamalı kazalar nedeniyle de ulaşımda aksamalar oluyor.

TEM Otoyolu'nun Ankara istikametinde yapılan bakım çalışması sebebiyle sürücülerin yönlendirildiği D-100 kara yolunun Bolu Dağı geçişinde trafik de durma noktasına geldi. Aracından inerek trafiğin durduğu bölgede yürüyen bir tır sürücüsü, "3 saat oldu.

ekran-goruntusu-2023-09-27-173650.png

Yürüyerek gidiyorum artık. Çift şoför çalışıyoruz. Araçtan indim yürüyorum. Daha hızlı gidiyorum" dedi. Vatandaşlar trafik nedeniyle isyan ederken bu yoğunluk da güzergah üzerindeki esnafı mutlu etti.

TEM OTOYOLU ANKARA İSTİKAMETİNDE HUMMALI ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Türkiye'nin önemli geçiş güzergahlarından biri olan TEM Otoyolu’nun Bolu geçişinde 9 Kasım’a kadar sürecek olan çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Kaynaşlı - Abant Kavşakları arasında (Bolu Tüneli dahil) kalan 23 kilometrelik kesimde, tünel portallerinin çelik konstrüksiyon olarak Kaynaşlı yönünde uzatılması ve 3 viyadükte 5 derz değişimi yapılıyor.

aw040106-01.jpg

Ankara istikametindeki trafik, D-100 kara yolu üzerinden sağlanırken Bolu Dağı’nın dik rampalarında arıza yapan araçlar sebebiyle trafiğin Ankara istikameti durma noktasına geliyor. Uzun araç kuyruklarının oluştuğu Bolu Dağı'ndaki vatandaşlar da trafikten bunalınca çareyi etraftaki dinlenme tesislerine gitmekte buluyor.

aw040106-04.jpg

Trafikte beklemekten sıkılan sürücüler ve yolcular, kara yolundaki restoran ve tesislerde sık sık mola veriyor. Yaşanan yoğunluk ise işletmecileri memnun ediyor. Bazı tesislerde çalışan sayısı arttırılıyor.

aw040106-06.jpg

Çalışmaların da 9 Kasım tarihinde sona ermesi bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER