Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında ABB Başkanı Yavaş'tan önemli açıklamalar

Ankara Büyükşehir Belediyesi, bir hafta boyunca 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla birbirinden renkli etkinlik ve konserlere ev sahipliği yaptı. Başkent halkı unutulmaz bir yüzüncü yıl coşkusu yaşarken Başkan Yavaş da etkinliklere katıldı.

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında ABB Başkanı Yavaş'tan önemli açıklamalar

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun yüzüncü yılı başkentte bir hafta boyunca doyasıya kutlandı. Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından hazırlanan kutlama programına milyonlarca Ankaralı akın etti. Ankara'daki konser programlarına yoğun ilgi gösterilirken kortej yürüyüşü, panel ve konserlerde de ABB Başkanı Mansur Yavaş yer aldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, hafta boyunca 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla birbirinden renkli etkinlik ve konserlere ev sahipliği yaptı. Cumhuriyet’in ilanının 100'üncü yıl dönümü nedeniyle düzenlenen konserde Atatürk Orman Çiftliği’nde Murda ve Candan Erçetin sahne aldı. Yüz binlerce Ankaralı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği konserle kutlarken 100'üncü yıl coşkusunun yaşandığı konsere katılan ABB Başkanı Yavaş, önemli değerlendirmelerde bulundu.

'' TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLELEBET PAYİDAR KALACAKTIR''

Ankara'daki etkinliklere katılım sağlayan ABB Başkanı Yavaş'a eşi Nurşen Yavaş da eşlik etti. Başkentlilerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan ABB Başkanı Yavaş, “Cumhuriyetin evlatları, 100. yılımız kutlu olsun. Cumhuriyetimizin 100. yılında, bu onur gününde, sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Cumhuriyetin Başkentinden tüm Türkiye’ye, tüm dünyaya yaydığınız coşku atalarımızdan size mirastır. Sizin de bu coşkuyu torunlarınıza miras bırakacağınızı görüyorum, biliyorum… Hepinizle gurur duyuyorum” açıklamasında bulundu.

bet-1558.jpg

Kalabalıktan dolayı gururlu olduğunu ve mutluluk duyduğunu ifade eden ABB Başkanı Yavaş, ''Ankara’da Cumhuriyet sadece bu meydanda değil, Cumhuriyet sokakta, Cumhuriyet caddede, Cumhuriyet parklarda kutlanıyor.

krc-4852.jpg

Şanlı Türk bayrağımızla, Atatürk’ümüzün fotoğraflarıyla süslediğimiz kentimiz, 100 yıl önce olduğu gibi haftalardır bugünü bekliyor. İşte, hasretimiz sona erdi… İşte, vuslata kavuştuk… Ankara’nın vatan sevdalıları, Ankara’nın bayrak âşıkları, Ankara’nın hürriyet tutkunları olarak, on binlerce kişiyle burada buluştuk. Ve buradan ses veriyoruz: Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.'' ifadelerini kullandı.

met-7802.jpg

''Bakınız, Gazze’de siviller öldürülüyor, çocuklar katlediliyor, bir insanlık dramı yaşanıyor… 100 yıl önce bizim yaşadığımız zorlukları şimdi Filistinliler yaşıyor. İşte 100 yıl önce bizim topraklarımızı vatan yapan irade, bugün Filistinli masumların yaşadığı katliamın ülkemizde yaşanmasını önledi. Biz bugün, etrafı ateş çemberi olan bu coğrafyada eğer dimdik ayakta durabiliyorsak, bunu 100 yıl önce esareti kabul etmeyen ve şehadeti göze alarak mücadele eden Gazi Mustafa Kemal Paşa önderliğindeki atalarımıza borçluyuz.” diyen ABB Başkanı Yavaş, ''Allah nasip eder, sizler de destek olursanız seneye de 101. yılımızı bu alanda, Atatürk Orman Çiftliğinde inşallah hep birlikte kutlayacağız.

met-8063.jpg

Başta Cumhuriyetimizin Kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, 100 yıldır topraklarımızı vatan kılan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun. İyi ki vatanımız var, iyi ki bayrağımız var” diyerek sözlerini sonlandırdı.

met-8106.jpg

ABB'nin etkinliklerine katılan Ankaralılar ise hizmetlerinden ve Cumhuriyetin yüzüncü yılının coşku ile kutlanmasına vesile olan ABB Başkanı Yavaş'a teşekkürlerini iletti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER