Cumhurbaşkanlığı uyardı! Dolandırıcılar bu sefer e-Devlet'e bela oldu! Aman dikkat

Dolandırıcılar her geçen gün farklı yöntemler bularak vatandaşların özel bilgilerini ve paralarını hedef alırken bu defa uyarı Cumhurbaşkanlığı'ndan geldi.

Cumhurbaşkanlığı uyardı! Dolandırıcılar bu sefer e-Devlet'e bela oldu! Aman dikkat

Dolandırıcılar farklı pek çok yöntemle vatandaşları dolandırarak paralarını ve özel bilgilerini almaya çalışırken her sene internet dolandırıcıları yüzünden binlerce vatandaş dolandırılıyor. Dolandırıcılar her geçen gün farklı yöntemler bularak vatandaşların özel bilgilerini ve paralarını hedef alırken bu defa uyarı Cumhurbaşkanlığı'ndan geldi.

İnternet korsanları tarafından vatandaşları dolandırmak amacıyla e-Devlet'e benzer bazı sitelerin dolaşıma sokulduğunu belirtirken vatandaşların bu dolandırıcıların oyununa gelmemesi noktasında uyarıda bulundu.

DOLANDIRICILARIN YENİ YÖNTEMİ

Dolandırıcılar her geçen gün farklı yöntemler bularak ağızları açık bırakmaya devam ederken bu defa e-Devlet'e benzer internet siteleri üzerinden vatandaşları dolandırıyorlar. Konu ile ilgili açıklama gelirken vatandaşların bu dolandırıcılar karşısında dikkatli olması gerektiği belirtildi.

Dolandırıcılar “Sayın ………… 7258. sayılı dosyanız af kapsamında hukuk büromuza intikal etmiştir. Detaylı bilgi için arayınız” mesajının sonuna e-Devlet ve UYAP’a birebir benzeyen sitelerin adresini bırakıyor. Bırakılan site adresine tıklayan kullanıcılar bir banka IBAN adresi ile karşılaşıyor ve yanına ödenecek miktar görünüyor.

BU SİTELERE DİKKAT!

e-Devlet dolandırıcılığı ile ilgili vatandaşların dikkatli olması gerektiği belirtilirken Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından açıklama yapıldı. Sosyal medya platformları üzerinde e-Devlet benzeri arayüzlerle gerçekleştirilen dolandırıcılık vakalarının arttığı belirtilerek vatandaşlara uyarı yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından yapılan açıklamada “Olumsuz sonuçlara mahal vermemek için, e-Devlet Kapısı hesabınızda iki aşamalı giriş özelliğini aktif hale getirmeyi ve işlemlerinizi yalnızca ‘http://turkiye.gov.tr’ adresinden ve ‘e-Devlet Kapısı’ mobil uygulaması üzerinden yapmanız gerektiğini unutmayın.” ifadeleri kullanıldı.

SONRAKİ HABER