Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplanıyor! Gözler emekli maaşına yapılacak düzenlemede

Türkiye'nin geniş kesimlerini etkileyen kararların verilmesi ile ayı bir ilgi odağı olan Kabine toplantısı bugün gerçekleşecek. Kabine yurt içi ve yurt dışı bir çok gelişmenin görüşülmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplanıyor! Gözler emekli maaşına yapılacak düzenlemede

2018 yılında hayatımıza giren başkanlık sisteminin ardından Cumhurbaşkanının başkanlığında gerçekleşen Kabine Toplantıları önemli kararların direk olarak vatandaşla paylaşıldığı bir olay haline gelmişti.

Özellikle pandemi sürecinde milyonları ilgilendiren kararların verilmesi nedeniyle ününün daha çok artıran Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantıları ilgi çekmeye devam ediyor. Bugün gerçekleşecek toplantıda da geniş bir kesimi ilgilendiren en düşük emekli maaşı konusunun gündeme geleceği öğrenildi.

ÇALIŞMALAR OLDUĞU DUYURULMUŞTU

Günlerdir konuşulan en düşük emekli maaşının 10 bin TL olması ve bu maaşa bir zam gelmemesi büyük tepki çekmişti. Bu konunun ardından hükümet kaynakları miktarı artırmaya yönelik çalışma içinde olduklarını ifade etmişti. Bugün gerçekleşecek toplantıdan sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni ücreti kamuoyu ile paylaşması bekleniyor.

Kabine Toplantısında enflasyonla mücadele, yangınlar, Gazze olmak üzere yurt dışı savaş bölgeleri gibi konularında görüşülmesi bekleniyor. Hakkında açıklama beklenen bir diğer konuda Esad ile karşılıklı normalleşme mesajları oldu.

Merakla beklenen Kabine Toplantısı bugün saat 15:00'da başlayacak. Toplantının akşam saatlerine kadar sürmesi ve ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarda bulunması bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER