Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Beştepe'de toplanıyor! Gündem sokak hayvanları ve bayram tatili

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık yaptığı Kabine toplantısı bugün gerçekleşecek. Gözler toplantıda ele alınacak konu başlıklarında olacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Beştepe'de toplanıyor!

Gerçekleşecek toplantıda ele alınacak konu başlıklarının başıboş sokak köpekleri konusu, doğurganlığın azalması, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde tatilin kaç gün olacağı ve emeklilere verilecek bayram ikramiyesi konularının olması bekleniyor.

TOPLUMU İKİYE BÖLEN KÖPEK SORUNU

Türkiye'de son yıllarda başıboş sokak köpekleri ciddi bir sorun haline gelmiş, köpeklerin saldırısı sonucu direk ya da dolaylı yoldan çok sayıda insan hayatını kaybetmişti.

Bu konunun ardından meclise bir yasa teklifi gelmiş ve hazırlanan teklifte sokak köpeklerinin önce sahiplendirilmesi, sahibi çıkmazsa uyutulması fikirleri yer almıştı.

Toplumun bir kesimi bu durumu kabul ederken bir kesimi ise bu yasa kabul edilse bile uygulanmasına karşı çıkacaklarını ifade etmişti. Kabine toplantısında bu konunun en ince ayrıntısına kadar ele alınması bekleniyor.

BAYRAM MESAİSİ

Kabine toplantısının büyük bir kısmının Kurban Bayramına ayrılması bekleniyor. Bayram tatilinin 9 gün olup olmayacağı ve emeklilere verilen 3 bin TL emekli ikramiyesi ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni açıklamalar yapması tahmin ediliyor.

Yapılacak toplantının ardından Cumhurbaşkanı basın mensupları aracılığı ile kamuoyuna seslenecek. Toplantıda alınan kararlar buradan öğrenilecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER