Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı başladı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplandı. Toplantı saat 16.'da başlarken toplantının sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamuoyuna seslenecek.

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı başladı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 5 Ağustos Pazartesi günü saat 16.00'da toplandı.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 3 haftalık aranın ardından Beştepe'de bir araya gelirken Kabinenin ana gündem maddeleri de merak edildi.

KABİNE TOPLANTISI BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Beştepe'de gerçekleştirilen toplantının en önemli başlığının Filistin olacağı ifade edilirken Türkiye, Orta Doğu'daki gelişmeleri yakından takip ediyor. Hamas Siyasi Büro Başkanı Haniye'nin şehit edilmesi sonrası bölgede tansiyon yükselirken Kabine toplantısında Filistinlilere acil insani yardım ulaştırılması için atılacak adımlar konuşulacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı başladı

Kabine toplantısında ayrıca terörle mücadele operasyonları da değerlendirilecek. Bunun yanı sıra enflasyondaki hedef ve ekonomik göstergelerdeki iyileşme ele alınacak. Kabine toplantısında Orta Vadeli Program (OVP) ve 12'nci Kalkınma Planı çerçevesinde uygulanan ekonomi programındaki son durum da gündeme gelecek. Programın temel hedefi olan enflasyonu kalıcı olarak düşürmeye dair alınabilecek ilave tedbirler ve ekonomik göstergelerdeki iyileşmeler görüşülecek. Ayrıca Instagram'a getirilen erişim engeli ile ilgili de bir açıklama yapılması beklenirken Kabine kararlarını açıklamak üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan kameralar karşısına geçecek.

SONRAKİ HABER