Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan ekonomi gündemine yönelik önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ekonomi gündemine yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan ekonomi gündemine yönelik açıklamalar

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ekonomi gündemine yönelik açıklamalar yaptı. Yılmaz, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın Haziran ayı Piyasa Katılımcıları anketi üzerinden gelecek senelere yönelik enflasyon ve Orta Vadeli Program gibi konulara değindi.

ENFLASYONDA HEDEFE YAKLAŞILIYOR

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabı üzerinden Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın Haziran ayı Piyasa Katılımcıları anketini değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, değerlendirmesinde enflasyon beklentilerinin düşmeye ve hedeflerimize yaklaştıklarını ifade etti. Yılmaz, enflasyonu 2025'te yüzde 20'nin altında, 2026'da ise tek haneli oranlara ulaştırmayı hedeflediklerini, siyasi istikrar ve güven ortamında Orta Vadeli Programı uygulamayı sürdüreceklerine dikkat çekerek şunları söyledi:

“Siyasi istikrar ve güven ortamında, Orta Vadeli Programımızı uygulamayı sürdüreceğiz. 2025 yılında yüzde 20’nin altında, 2026 yılında tek haneli oranlara ulaşmayı hedefliyoruz. Para politikasının yanı sıra maliye politikası ve verimliliği artıran yapısal reformlar ile sonuç alacağız. 2024 yılının ikinci yarısında başlayacak olan dezenflasyon dönemi istikrar içinde büyüme ve sosyal refahı kalıcı olarak artırma amacımıza da hizmet edecek.”

Merkez Bankası’nın Haziran ayı Piyasa Katılımcıları Anketi’nde enflasyon artış beklentisi yüzde 45, dolar/TL tahmini de yüzde 38’in altında kaldı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER