Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz kamuya memur alımı konusuna açıklık getirdi

Geçtiğimiz günlerde kamuda geçerli olacak geniş kapsamlı bir tasarruf tedbiri kararı duyurulmuştu. Kamuda pek çok konuda harcamalara kısıtlama getirilirken yüzbinlerce insan istihdam konusunda hayal kırıklığı yaşamıştı. Memur olma hedefinin gerçekleşmeyeceğini düşünen vatandaşlara önemli bir açıklama daha geldi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz kamuya memur alımı konusuna açıklık getirdi

Ülke ekonomisinin içinde bulunduğu zor durumdan çıkması adına bir çok tedbir hayata geçirilmişti. Özel sektörde ve sosyal hayatta vatandaşlar zamlar ve enflasyon gibi sıkıntılar ile boğuşurken kamu harcamalarında yaşanan orantısızlığa büyük bir tepki göstermeye başlamıştı.

KAMUDA BÜYÜK TEDBİRLER ALINMIŞTI

Bu durum hükümetinde üzerinde çalıştığı konu olmuş ve pek çok başlıkta yapılan harcamalara kısıtlama getirilmişti. Milyarlarca lira tasarrufun beklenildiği paketin en çok dikkat çeken başlıklarından birisi olan istihdam kısıtlaması ile ilgili yeni bir açıklama daha geldi.

Açıklanan tasarruf tedbirleri paketinde kamuda 3 yıl boyunca emekli olan kadar memur alımı yapacağı açıklanmıştı. Bu kararın sınavlara hazırlanan ya da sonucu aldıktan sonra atama bekleyen kişilerde büyük bir üzüntü sebebi olmuştu. Memur olma hedefinin iyice zorlaştığını düşünenlere Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından yeni bir açıklama geldi.

“ELEMAN ALINMAYACAK DİYE BİR ŞEY SÖZ KONUSU DEĞİL”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz TV100 kanalında katıldığı programda alınan bu karara dair “Kamuya eleman alınmayacak diye bir şey söz konusu değil. Emekli sayısı, vefat edenler, istifa vesaire bütün bunların toplamı kadar, ne kadar eksildiyse o kadar yine istihdam edilebilecek ama bunu aşmayalım istiyoruz” diyerek bütün bütün kapıların kapanamadığını söyledi.

Önümüzdeki aylarda ne kadar memur alımı yapılacağı şimdiden merak konusu oldu. Memur olma hedefi olan vatandaşlar yapılacak yeni açıklamaları beklemeye devam ediyor.

SONRAKİ HABER