Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Esad'a: Davetimiz her an olabilir

Son günlerde siyaset arenasında sıklıkla dile getirilen Suriye Devlet Başkanı Esad ile yeniden irtibat kurulması konusu hakkında yeni gelişmeler yaşanıyor. Bu kapsamda devletin en üst makamından yeni söylemler geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Esad'a: Davetimiz her an olabilir

2011 yılında başlayan Suriye İç karışıklıkları sonrasında bu durumdan dolayı milyonlarca Suriyeli mülteci olarak Türkiye'ye gelmişti. 13 yıllık süre zarfında mülteciler ile ilgili toplumsal rahatsızlıkların giderek artması Türkiye tarafının Beşar Esad ile yeniden temas kurma niyetinde etkili oldu.

YEŞİL IŞIK YAKILDI

Muhalefet kanadından da benzer söylemlerin geldiği konu ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni açıklama yaptı. Türkiye'nin EURO 2024 Avrupa Futbol Şampiyonasında oynadığı Hollanda maçını Berlin'de takip eden Cumhurbaşkanı Erdoğan dönüşte basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Suriye lideri Esad ile yeniden görüşüp görüşmeyeceği konusuna dair net söylemlerde bulunan Erdoğan "Davetimizi yaptık" dedi.

TÜRKİYE - SURİYE İLİŞKİLERİNİ GÜÇLENDİRME VURGUSU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Biz dün Suriye ile düşman değildik ki, biz Esad ile ailece görüşüyorduk. Biz davetimizi yapacağız. İnşallah bu davetle birlikte de Türkiye-Suriye ilişkilerini geçmişte olduğu gibi aynı noktaya getirelim istiyoruz. Davetimiz her an olabilir" dedi.

Cumhurbaşkanı ve hükümet kanadından Suriye ile ilişkileri yeniden düzeltme konusunda gelen bu adım gündem oldu. Özgür Özel'inde önümüzdeki günlerde Esad ile görüşmek için Suriye'ye gideceğini açıklaması bu konuda bir görüş birliği olduğu şeklinde yorumlandı.

SONRAKİ HABER