Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 6 Şubat Kahramanmaraş Depremleri için anma mesajı yayınladı

Türkiye ve dünya tarihinin en ağır depremleri arasına giren ve ardında büyük bir acı bırakan 6 Şubat Kahramanmaraş Depremleri dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir mesaj yayınladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında " İnsanlık tarihinin en kadim yerleşim yerleri arasında bulunan 11 ilimizde yaşanan yıkım gerçekten çok büyüktü" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 6 Şubat Kahramanmaraş Depremleri için anma mesajı yayınladı

Türkiye Cumhuriyetinin 100 yıllık tarihinin en ağır felaketlerinden birisi olarak kabul edilen Kahramanmaraş depremleri ile ilgili ülkenin dört bir yanından vatandaşlar, yaşadıkları üzüntüyü ifade eden ve bölgedeki depremzedelere dayanışma mesajları içeren paylaşımlarda bulunuyor. Yaşanılan deprem felaketinin 1. yıl dönümü dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da bir mesaj yayınladı.

“KAYBETTİĞİMİZ CANLARIN ACISI YÜREKLERİMİZİ YAKMAYI SÜRDÜRÜYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaştığı mesajda depremin geride bıraktığı acı ile ilgili “Bir yıl önce yaşadığımız Kahramanmaraş merkezli depremlerde kaybettiğimiz canların acısı ilk günkü tazeliğiyle yüreklerimizi yakmayı sürdürüyor. Yitirdiğimiz 53 bin 537 canımızın her birine Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Asrın felaketinde yaralanan 107 binin üzerindeki vatandaşımıza geçmiş olsun dileklerimi tekrarlamak istiyorum” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 6 Şubat Kahramanmaraş Depremleri için anma mesajı yayınladı

Vatandaşların zor dönemde birlikte hareket ederek dayanışma içinde olmasının önemine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Böylesine büyük felaketler, büyük acılar aynı zamanda milletlerin birliğinin, beraberliğinin ve kardeşliğinin gücünün sınandığı dönüm noktalarıdır. Hamdolsun milletimiz bu acı ve bir o kadar da tarihî sınamayı başarıyla vermiştir. Devletimiz tüm imkanlarıyla anında harekete geçerken Türkiye tek yürek, tek bilek olmuş, milletimiz depremzede kardeşlerinin yanına koşmuş, asrın felaketi karşısında asrın birlikteliği ortaya konulmuştur” diyerek deprem felaketi karşısında devletin tüm imkanları ile vatandaşların yanında olduğunu ifade etti.

“RABBİM ÜLKEMİZE VE MİLLETİMİZE BİR DAHA BÖYLE AFETLER YAŞATMASIN”

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini “Rabbim ülkemize ve milletimize bir daha böyle afetler yaşatmasın, bizleri böyle imtihanlara maruz bırakmasın” diyerek sonlandırdı. Ek olarak çeşitli devlet ve özel kurum yetkilileri de yaşadıkları üzüntüyü ifade eden paylaşımlarda bulundular.

Ülke genelinde gün boyu depremzede vefat edenleri anma ve birlikte zor günleri aşmaya yönelik mesajlar verilen etkinlikler düzenlenmesi planlanıyor. Vatandaşlarında bu etkinliklere yoğun katılım sağlaması bekleniyor.

SONRAKİ HABER