Cumhurbaşkanı kararıyla Ankara, İzmir ve Zonguldak'ta bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yer alan 6831 sayılı Orman Kanunu'nun 16. maddesi uyarınca, Ankara, İzmir ve Zonguldak'ta bulunan belirli alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı.

Cumhurbaşkanı kararıyla Ankara, İzmir ve Zonguldak'ta bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı!

Ankara, İzmir ve Zonguldak'ta bulunan bazı alanlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan bir kararla orman sınırlarının dışına çıkarıldı. Alınan bu önemli değişiklik, 6831 sayılı Orman Kanunu'nun16. maddesi gereğince Resmi gazetede duyuruldu.

orman-i8kr-cover.jpg

Hangi Alanlar Değişti?

Karar metni, Ankara'nın Nallıhan ilçesindeki Atatürk Ormanı, Beypazarı ilçesindeki Saray Ormanı, İzmir'in Aliağa ilçesindeki Kültür Ormanı ile Zonguldak'ın Çaycuma ilçesindeki Şeyhoğlu mahallesini ve bu bölgelerin çevresindeki bazı alanların orman sınırları dışına çıkarılmasını içeriyor.

mersin-ve-ankarada-bazi-alanlar-orman-sinirlari-disina-cikartildi-l6mz.webp

Ne olacak?

Belirlenen bu alanlar, devletin hüküm ve tasarrufu altında veya Hazinenin özel mülkiyetindeki taşınmazlardan oluşmakta ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı (Milli Emlak Genel Müdürlüğü) tarafından Orman Genel Müdürlüğü'ne orman oluşturmak amacıyla tahsis edilecektir.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER