Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı! İki fakülte kuruldu bir yüksekokul ve fakülte kapatıldı

Ülkemizde Cumhurbaşkanı Kararları, yönetmelik, tebliğler gibi pek çok karar Resmi Gazete aracılığı ile yayımlanarak kamuoyunun bilgisine sunuluyor. Son olarak bugün yayımlanan Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı kararı ile iki fakültenin kurulduğu, bir yüksekokul ve fakültenin de kapatıldığı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı! İki fakülte kuruldu bir yüksekokul ve fakülte kapatıldı

Türkiye Cumhuriyeti (TC) Resmi Gazete aracılığı ile ülkemizde hukuk, politika, eğitim, sağlık, ekonomi hakkında alınan pek çok karar, kamuoyunun bilgisine sunulmaya deva ediyor. Resmi Gazete'de yayımlanan bazı kararlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasını taşırken bunun dışında tebliğ, yönetmelik, kurul kararları ve yargı bölümü olmak üzere pek çok başlıkta da çeşitli kararlar kamuoyunun bilgisine sunuluyor.

24 Ocak tarihinde yayımlanan Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Kararları bölümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile eğitim alanında önemli bir karar duyuruldu. Buna göre bazı fakültelerin kurulması ile fakülte ve yüksekokulun kapatılması kararları kamuoyu ile paylaşıldı.

CUMHURBAŞKANI KARARI İLE İKİ FAKÜLTE KURULDU, 1 YÜKSEKOKUL VE FAKÜLTE KAPATILDI

Fırat Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesinin adının değiştirilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre, Fırat Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesinin adı İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi olarak değiştirildi.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesine bağlı Siyasal Bilgiler Fakültesi ve Harran Üniversitesine bağlı Turizm Fakültesi kuruldu.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesine bağlı Aydın İktisat Fakültesi ile Harran Üniversitesine bağlı Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu kapatıldı.

Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı! İki fakülte kuruldu bir yüksekokul ve fakülte kapatıldı

Söz konusu kararlar Resmi Gazete'nin 24 Ocak tarihli sayısında ‘’Bazı Fakültelerin Kurulması ile Fakülte ve Yüksekokulun Kapatılması, Fırat Üniversitesi Rektörlüğüne Bağlı İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesinin Adının İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Olarak Değiştirilmesi Hakkında Karar (Karar Sayısı: 8129)'' adıyla duyuruldu.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER