Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de! Gençlere ücretsiz GençKart uygulaması başlıyor

Resmi Gazete'de yayımlanan kararlar vatandaşların gündeminde yer almaya devam ediyor. Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan kararlara ilişkin bilgi sahibi olmak isteyenler gündem takibini sürdürürken GençKart uygulamasına ilişkin yeni bir karar yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de! Gençlere ücretsiz GençKart uygulaması başlıyor

Ülkemizde gençler için hazırlanan projeler kapsamında pek çok yeniliğe imza atlıyor. Gençlerin sosyal ve kültürel etkinliklerden yararlanmaları ve bu etkinliklere katılımlarını artırmak amacıyla çeşitli işbirliklerine imza atılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz dönemde kabine toplantısı sonrası 18 yaşına giren gençlere yönelik olarak bir açıklamada bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerin ücretsiz bir şekilde sanatsal etkinliklere katılabilmeleri için GençKart verileceğini açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gençlerin bir çok imkandan faydalanma fırsatına erişmeleri için vadettiği GençKart uygulamasına ilişkin karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı.

GENÇLERE VERİLECEK ÜCRETSİZ GENÇKART UYGULAMASI RESMİ GAZETE'DE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 26 Eylül 2023 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen Bakanlar Kurulu Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada 18 yaşına giren gençlere 1 yıl süreyle geçerli olmak üzere GençKart vereceklerini bildirmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu karta sahip olan gençlerin müze, tiyatro, sinema gibi kültürel ve sanatsal etkinliklerden ücretsiz ya da indirimli olarak faydalanabileceklerini, zaman içinde uygulama kapsamında gençlere sunulan imkanların daha da genişletileceğini duyurmuştu. GençKart uygulaması Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın kültür ve sanat projesi kapsamında hayata geçirildi.

Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de! Gençlere ücretsiz GençKart uygulaması başlıyor

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan ve Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Kararı bölümünde yayımlanan karar kapsamında gençler bakanlığa bağlı müze ve ören yerlerinden ücretsiz ya da indirimli olarak faydalanabilecek. GençKart sahipleri ayrıca Güzel Sanatlar, Devlet Tiyatroları, Devlet Opera ve Balesi, Ankara Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası konser alanları ile İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'ne bağlı sanat etkinliklerinden de ücretsiz ya da indirimli faydalanabilecek. Kararın Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Bakanı tarafından yürütüldüğünün altı çizilen açıklamada kararında 1 Mart 2024 tarihi itibariyle yürürlüğe girdiği belirtildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER