Cumhurbaşkanı imzasıyla büyükelçi atamaları Resmi Gazete'de yayımlandı!

Karar doğrultusunda Paraguay, Fransa, Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı, Mısır, İspanya ve Cezayir'e yeni büyükelçi atamaları gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı imzasıyla büyükelçi atamaları Resmi Gazete'de yayımlandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile bazı büyükelçilerin atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Karar doğrultusunda Paraguay, Fransa, Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı, Mısır, İspanya ve Cezayir'e yeni büyükelçi atamaları gerçekleşti. İlişkilerimizin son dönemlerde yeni yeni normalleştiği Mısır Büyükelçiliği'ne Salih Mutlu Şen getirildi.

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararı doğrultusunda Paraguay Cumhuriyeti nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Konsolosluk İşleri Genel Müdür Yardımcısı Yavuz Kül'ün, Fransa Cumhuriyeti nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Yunus Demirer'in atanması kararı verildi.

BÜYÜKELÇİ ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile gerçekleşen ve Resmi Gazete'de yayımlanan büyükelçi atamalarına ilişkin en çok dikkat çeken atama ise Mısır oldu. Son zamanlarda ilişkilerimizin yeni yeni normalleşmeye başladığı Mısır büyükelçiliğine Salih Mutlu Şen atandı.

Mısır Arap Cumhuriyeti nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Salih Mutlu Şen, İspanya Krallığı nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Nüket Küçükel Ezberci, Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliğine Nevzat Uyanık, Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Muhammet Mücahit Küçükyılmaz atandı.

Resmi Gazete'de bugün yayımlanan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile gerçekleşen atamaların 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2, 3 ve 4'üncü maddeleri gereğince yapıldığı belirtildi.

SONRAKİ HABER