Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerli ve milli savunma sanayii mesajı! Başarı hikayesi yazıyoruz!

Bugün 16'ncı kez kapılarını açan Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'na video mesaj gönderen Cumhurbaşkanı Erdoğan, uygulanan ambargolara rağmen savunma sanayii alanında tarih yazdıklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerli ve milli savunma sanayii mesajı! Başarı hikayesi yazıyoruz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün 16'ncı kez kapılarını açan Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı, diğer adıyla IDEF 2023 etkinliğine video mesaj gönderdi. Önemli mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ambargolara rağmen savunma sanayii alanında çok büyük adımlar attıklarını ifade etti. Körfez ülkeleriyle savunma anlaşmaları hakkında da açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Tarihin en yüksek tutarlı sözleşmesi yapıldı" dedi.

Türkiye'ye uygulanan tüm ambargolara rağmen gelişim gösterdiklerini ve çok iyi bir ilerleme sağladıklarını da sözlerine ekledi. Ayrıca yerli ve milli imkanlar dahilinde ihtiyaçlarını karşıladıklarının altını çizen Erdoğan, İHA ve SİHA'da dünya üçüncüsü olduklarını da ifade etti. "Kendi savaş gemisini yapan 10 ülke içindeyiz." diyerek kararlılık mesajı verdi.

Körfez ülkeleri ile savunma alanında anlaşmalar yaptıklarını ifade eden Erdoğan, tarihin en yüksek tutarlı anlaşmaların yapıldığını da sözlerine ekledi. Geçen yıl 4 milyar 4 yüz milyon dolar ihracat rakamına ulaştıklarını da söyledi. 2023 yılındaki hedefin ise 6 milyar dolar olduğunu ifade etti. Başarı grafiğini yükseltmeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

SONRAKİ HABER