Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Vilnius Zirvesi'ne ilişkin ilk açıklama! İttifakımıza katkı vermeyi sürdüreceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta düzenlenen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi hakkında sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Vilnius Zirvesi'ne ilişkin ilk açıklama! İttifakımıza katkı vermeyi sürdüreceğiz

Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta düzenlenen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi 11 ile 12 Temmuz arasında gerçekleştiriliyor.

Bunun ile birlikte Vilnius Zirvesi'ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zirve kapsamında, liderlerle görüşmeleri ile ilgili resmi sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk olarak Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta düzenlenen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nde Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüşme gerçekleştirdi.

Erdoğan, Macron ile görüşmesine dair, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. NATO zirvesi marjında gerçekleştirilen ikili temaslara değindi. 'Bu verimli toplantının ülkelerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum" paylaşımına yer verdi.

whatsapp-image-2023-07-11-at-17-29-11.jpeg

Macron ile görüşen Erdoğan, ikili temaslarına devam ediyor. Fransa Cumhurbaşkanı ile görüştükten sonra İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ile bir görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşme hakkında da paylaşımda 'Müttefiklerimizle yakın işbirliği içerisinde ittifakımıza katkı vermeye devam edeceğiz' ifadelerine yer verdi.

whatsapp-image-2023-07-11-at-17-29-44.jpeg

Ardından ise Kanada Başbakanı Trudeau ile bir araya gelen Erdoğan, görüşmelerin hayırlara vesile olmasını diledi.

whatsapp-image-2023-07-11-at-17-30-00.jpeg

Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel ile görüşme yapan Erdoğan, ikili temasların toplantıların yoğun bir şekilde devam ettiğini aktardı.

whatsapp-image-2023-07-11-at-17-28-53.jpeg

'Temasları en verimli şekilde değerlendirmenin gayreti içerisindeyiz' ifadelerine yer verdi.

SONRAKİ HABER