Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Trump'a: Dost ve müttefik ABD halkının yanında olacağız

Dünya, Amerika Birleşik Devletlerinden gelen saldırı haberi ile şok olmuştu. Kendisine yapılan baskı ve davalara rağmen başkanlık adaylığı sürecini devam ettiren Donald Trump'a ABD'de suikast düzenlenmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Trump'a: Dost ve müttefik ABD halkının yanında olacağız

Bir çatıdan açılan ateş sonucu mermi çok ufak mesafe ile Trump'u teğet geçmiş saldırı başarısız olmuştu. Donald Trump'un kulağını sıyırarak geçen mermiden dolayı yaralanmıştı. Açılan ateş sonucu ise Trump'u dinlemeye gelen bir kişi vurularak orada hayatını kaybetmişti.

ERDOĞAN'DAN GEÇMİŞ OLSUN PAYLAŞIMI

Suikaste uğrayan liderler arasına adını yazdıran Trump'a dünya genelinden destek ve dayanışma mesajları yağmaya başladı. O mesajlardan birisi de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan saldırının ardından öğle saatlerinde x hesabından bir paylaşımda bulundu. Paylaşımında "ABD’nin 45’inci Başkanı ve Başkan Adayı Sayın Donald Trump’a yönelik gerçekleştirilen suikast girişimini şiddetle kınıyorum. Sayın Trump’a, ailesine ve sevenlerine en içten geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" diyen Erdoğan adalet temennisinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Trump'a: Dost ve müttefik ABD halkının yanında olacağız

"DOST VE MÜTTEFİK ABD HALKI..."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mesajını "Türkiye olarak dost ve müttefik ABD halkının yanında olacağız" diyerek noktaladı.

Donald Trump'a saldırı düzenleyen kişinin orada yaşayan 20 yaşında bir erkek olduğu öğrenildi. Saldırganın bireysel mi yoksa başkalarıyla mı hareket ettiği, bu saldırıyı neden yaptığı gibi soruların cevaplarının ise ilerleyen günlerde belli olması bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER