Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tahıl Koridoru anlaşmasına yönelik açıklama! Süresinin uzatılmasını istiyoruz!

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ortam basın açıklaması düzenledi. Tahıl Koridoru Anlaşması hakkında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tahıl Koridoru anlaşmasına yönelik açıklama! Süresinin uzatılmasını istiyoruz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy İstanbul'da bir araya geldi.

Bunun ile birlikte toplantı sonrasında kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir yılda 33 milyon tona yakın tahıl ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını Karadeniz tahıl girişiminin süresinin yeniden uzatılmasını temenni ettiğini ifade etti.

Ayrıca Rusya ve Ukrayna Savaşı hakkında da konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan savaşın bitmesi için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını barış diplomasisinin sürmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Türkiye'nin iki tarafı da masayı çekmek adına mücadele verdiğinin bir kere daha altını çizen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı ile görüştüğünü ve daha sonra Rusya Devlet Başkanı ile görüşme yapacağını da ifade etti.

Hatta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rusya Devlet Başkanı Putin'in Ağustos ayında Türkiye'ye geleceğini de sözlerine ekledi. Savaş ve tahıl koridoru dışında iki devlet arasındaki ilişkiler de yine bu toplantıda değerlendirildi.

Rusya tarafı ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı arasında yapılan toplantıyı yakından takip edeceklerini ifade etti.

SONRAKİ HABER