Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sisi görüşmesi sonrası yeni dönem vurgusu

Kahire ve Ankara yönetiminin yıllar sonrasında yeniden ilişkileri düzeltme adına bir araya gelmesi önemli bir gelişme olarak nitelendirilmişti. Her iki taraftan gelen iyi niyet adımları bugün bir kez daha zirve yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sisi görüşmesi sonrası yeni dönem vurgusu

Ortadoğu ve Akdeniz bölgesinde önemi tartışılmayan iki ülke olan Mısır ve Türkiye, 2013 yılında Mısır'da yaşanan askeri darbe sonrasında aralarına mesafe koymuştu. Devrik lider Muhammed Mursi'nin yanında yer alan Türkiye uzun bir süre yeni yönetimi kabul etmemişti.

Zaman içinde fikri değişen Türkiye yeniden Mısır'la irtibat kurmuştu. Liderlerin görüşmesi seviyesine kadar gelen ilişkiler kapsamında bugün Mısır Cumhurbaşkanı Sisi Ankara'ya geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak Ankara'ya gelen ve resmi törenle karşılanan Sisi Cumhurbaşkanı olarak ilk defa Türkiye'ye geldi.

"İŞ BİRLİĞİMİZİ EN ÜST SEVİYEDE TUTTUK"

Liderlerin yaptığı görüşme sonrasında kameralar karşısına geçildi. Görüşmenin önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan "Kahire ziyaretim ilişkilerimizde yeni bir dönüm noktası olmuştu. O günden bugüne diyaloğumuzu ve iş birliğimizi en üst seviyede tuttuk. Bölgemize dair meselelerde daima yakın istişare halinde olduk. Her alanda gelişmekte olan iş birliğimizi değerli kardeşimin iadeyi ziyaretiyle daha da ileriye taşıyoruz" şeklinde konuştu.

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ise aynı şekilde ilişkilerde farklı bir sayfa açtıklarını dile getirerek "Benim bugünkü ziyaretim ve Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önceki Kahire ziyareti, Mısır ile Türkiye arasında yeni bir dostluk ve iş birliği başlatma iradesini yansıtıyor" dedi.

Ülkelerin liderleri arasında yapılan görüşme sonrasında 17 farklı anlaşma için imzalar atıldı. Yaşanan olay günün ve son dönemin en önemli gelişmelerinden birisi oldu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER