Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KAAN açıklaması: Dosta güven düşmana korku!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yerel seçim çalışmaları kapsamında partisinin Afyon'da düzenlediği mitingde konuştu. Bu sabah yerli ve milli muharip uçağı KAAN'ın ilk test uçuşu ile ilgilide konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Kaan'ımızın diğer testlerini de süratle tamamlamak için çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KAAN açıklaması: Dosta güven düşmana korku!

Türkiye'nin yerli savunma sanayi çalışmaları kapsamında önemli bir aşama olarak görülen yerli ve milli muharip uçağı KAAN bu sabah ilk defa uçurulmuştu.

“DAHA DURUN NELER GELECEK”

Ankara'da ilk test uçuşu yapılan KAAN'ın gökyüzündeki görüntüleri kısa zamanda sosyal medyada gündem olurken, vatandaşlar söz konusu savaş uçağının geliştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini içeren mesajlar paylaşmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan bugün Ak Parti'nin Afyon'da düzenlediği mitingde KAAN'ın ilk test uçuşu hakkında konuştu.

Yaşanılan olayın gurur verici bir an olduğuna vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bugün savunma sanayilerinin gurur gününü yaşadık. KAAN bu sabah ilk uçunu başarıyla gerçekleştirdi. Yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. İnsansız uçakları yaptık mı, Akıncı'yı yaptık mı? Daha durun neler gelecek” diyerek önümüzdeki dönemlerde yeni gelişmeler yaşanabileceğinin sinyallerini verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KAAN açıklaması: Dosta güven düşmana korku!

“PARÇASI KALORİFER PETEĞİNE BENZİYOR DİYEN HAZIMSIZLARA..”

KAAN'ın gökyüzündeki ilk buluşması hakkında sosyal medya hesabından bir paylaşımda yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan oradan da projeye olumsuz bakanlara yüklendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “‘Yapamazlar’ diyen öz güven fukaralarına, ‘parçası kalorifer peteğine benziyor’ diyen hazımsızlara, ilk andan itibaren Kaan projesini baltalamaya çalışan iş birlikçilere rağmen millî muharip uçağımız, hamdolsun bugün göklerle buluştu. Dosta güven, düşmana korku salan Kaan’ımızın diğer testlerini de süratle tamamlamak için çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız” ifadelerini kullandı.

KAAN'ın planlanan proje geliştirme takviminde bir sorun yaşanmaması halinde 2028 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girmesi hedefleniyor. Bu kapsamda çalışmalar yoğun bir şekilde sürdürülüyor.

SONRAKİ HABER