Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gözdağı: Biz bu yola kefenimizi giyerek çıktık

Son dönemde yaşanan ülke içi ve ülke dışı siyasi gelişmeler ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan önemli açıklamalar geldi. Erdoğan İsrail'den olimpiyatlara kadar pek çok konuda ses getirecek sözler söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gözdağı: Biz bu yola kefenimizi giyerek çıktık

Türkiye bir yandan İsrail'in gerçekleştirdiği insanlık dışı saldırılarına tepki gösterirken, aynı zamanda uluslararası toplum kuruluşlarının yaptığı çifte standartlara karşı tavrını koyuyor. Yaşananlara dair devletin en üst kurumundan en alt kademesine kadar aynı düşünceler dile getiriliyor.

"BİZ KİMSENİN TEHDİTLERİNE BOYUN EĞMEYİZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde gerekirse İsrail'e de girebileceğini söylemiş, karşısında İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz küstah bir açıklama yapmıştı.

Bu gerilim devam ederken Fransa'da gerçekleştirilen olimpiyat oyunlarının açılış töreninde LGBT övgülerinin yapılması tepki çekilmişti.

Partisinin genişletilmiş İl Başkanları toplantısında bu konulara değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan kararlılığını ortaya koydu. "Biz kimsenin tehditlerine boyun eğmeyiz" diyen Cumhurbaşkanı "Şunu herkes çok iyi bilsin ve idrak etsin. Biz bu yola kefenimizi giyerek çıktık. Biz bugünlere çarpışa çarpışa geldik. Biz bugünlere hakkın ve halkımızın desteğiyle geldik" dedi ve kendilerine verilen desteklerden duydukları memnuniyetleri dile getirdi.

"PARİS'TE YAPILMAK İSTENEN..."

Paris Olimpiyatlarının açılış töreninde yaşananlar ile ilgili de konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "İnsanları birleştirmesi gereken bir uluslararası spor etkinliği maalesef insanlığa, fıtrata ve insani, insanı insan yapan değerlere düşmanlıkla açıldı. Bakınız bizim inancımızda insan yaratılmışların en şereflisidir. İnsanın bu dünyadaki çabası yüksek bir ahlak üzerine yücelmektir. Paris’te yapılmak istenen ise eşref-i mahlukat olan insanı esfeli safiline, yani hayvanlardan dahi aşağı seviyeye çekme projesidir" diyerek yaşananları kabul etmediğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapmış olduğu açıklama geniş ses getirdi. Dile getirilen ifadelerin önümüzdeki günlerde de etkisinin sürmesi bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER