Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan evlenecek çiftçilere faizsiz 150 bin TL kredi açıklaması! Pilot proje başlayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim döneminde vadettiği faizsiz ve 2 yıl geri ödemesiz evlilik kredisi hakkında Kabine Toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan evlenecek çiftçilere faizsiz 150 bin TL kredi açıklaması! Pilot proje başlayacak

26 Eylül Salı 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı saat 19.05'de sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı yaklaşık 3 saat 45 dakika sürerken Bakanlar Kurulu Kabine Toplantısının sona ermesi ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kameralar karşısına geçti.

AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nda evlenecek çiftlere faizsiz 150 bin lira kredi verileceğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısı'nda kararla ilgili açıklama yapması beklenirken son dakika açıklaması geldi.

EVLİLİK KREDİSİ HAYATA GEÇİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir süredir merakla beklenen faizsiz ve 2 yıl geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin liralık evlilik kredisi konusuna da değindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, evlilik kredisi hakkında açıklama yaparken 150 bin TL evlilik kredisinin detaylarını Cumhurbaşkanı Erdoğan, 26 Eylül tarihinde yapılan Kabine Toplantısı sonrasında açıkladı. Konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Evlenecek gençlerin ekonomik açıdan desteklenmesi, evliliklerinin daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini amaçlayan projelerimizi tamamladık.'' dedi.

Önümüzdeki dönemde Aile ve Gençlik Bankası'na dair kanun teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) takdirine sunacaklarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Doğalgaz, petrol, madenlerden elde edilen devlet gelirlerinin bir kısmını buraya aktaracağız. Öncelikle aile ve gençlere yönelik pilot projeleri hayata geçirecek ve sonrasında yaygınlaştıracağız. Yeni evlenen çiftlere faizsiz kredi imkanı sunacağız. Aile ve Gençlik Bankası bu uygulamayı pilot proje olarak deprem bölgesinde başlatacağız'' değerlendirmesinde bulundu. Konunun TBMM'nin açılması ile beraber yeniden gündeme gelmesi bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER