Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ayşenur Ezgi Eygi cinayeti sonrası kınama mesajı

Bir çok defa farklı ülkelerden insanları Filistin halkına verdikleri destekten dolayı katleden İsrail yönetiminin son hedefi bir Türk oldu. 26 yaşındaki genç aktivist Eygi Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından vurularak öldürüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ayşenur Ezgi Eygi cinayeti sonrası kınama mesajı

Devam ettirdiği savaş haricinde kendisine yöneltilen protestolara da uygunsuz şekilde karşılık veren İsrail yönetimi skandal bir olaya daha imza attı. Gazze şeridinde devam ettirdiği askeri şiddeti Batı Şeria'da da sürdüren İsrail yasa dışı yerleşim yeri konusunda kendisine tepki gösteren kalabalığa silahla müdahale etti.

İSRAİL BATI ŞERİA'DA BİR TÜRK'Ü ÖLDÜRDÜ

Askerlerin silahını doğrulttuğu protestocuların arasında yer alan Ayşenur Ezgi Eygi mermilerin hedefi oldu. Türk-Amerikan vatandaşı olan 1998 doğumlu genç kadın vurulması sonrasında hayatını kaybetti.

Farklı ülkelerde de gündem olan olay ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaşımında şu ifadelere yer verdi;

"İsrail’in Batı Şeria’daki işgal karşıtı sivil bir protestoya karşı yaptığı barbarca müdahaleyi lanetliyor, saldırıda hayatını kaybeden vatandaşımız Ayşenur Ezgi Eygi’ye Allah’tan rahmet niyaz ediyorum"

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MÜCADELEYE DEVAM EDECEKLERİNİ SÖYLEDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sözlerinin devamında İsrail'in yürüttüğü ve on binlerce insanı katlettiği bu politikayı durdurmak için çalışmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER