Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 15 Temmuz çıkışı: Tiyatro diyenleri affetmeyeceğiz

Üzerinden 8 yıl geçen 15 Temmuz gecesi ile ilgili ülke genelinde anma programları yapılıyor. Devletin en üst makamına kadar çok sayıda ismin katıldığı programlarda halkın o gece yaptıklarına dikkat çekiliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 15 Temmuz çıkışı: Tiyatro diyenleri affetmeyeceğiz

Türkiye en önemli siyasi gecelerinden birisini 2016 yılında yaşamış ve bir darbe girişimi ile karşı karşıya kalmıştı. İstanbul ve Ankara'da kritik noktaları ele geçirerek yönetime el koymak isteyen FETÖ mensupları halkın üstüne kurşun yağdırmış, olaylarda 251 vatandaş şehit olurken çok sayıda örgüt mensubu etkisiz hale getirilmişti.

TÜRKİYE O GECEYİ UNUTMUYOR

Bu önemli olayın ardından devlet kurumları o geceyi unutturmamak için harekete geçmiş ve anıtlar, müzeler, şehitlerin adlarının hizmet noktalarına verilmesi gibi adımlar atılmıştı. 15 Temmuz'un yıl dönümünde ise yurdun çeşitli yerlerinde programlar düzenlenerek şehitler anılırken ülke bağımsızlığının kıymetine dikkat çekilmişti.

Darbe girişiminin 8. yıl dönümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da programlara erken saatlerden itibaren katılım sağlamaya başladı. İstanbul'da bulunan 15 Temmuz Şehitler Makamını ziyaret eden Cumhurbaşkanı burada kendisini dinlemeye gelen kalabalığa önemli açıklamalarda bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ÖVGÜ

Kalabalığa duyduğu minneti ifade eden Erdoğan 15 Temmuz ile ilgili olumsuz ifadeler kullananlara sert tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "15 Temmuz'a 'oyun' diyenleri, 'tiyatro' diyenleri, utanmadan 'danışıklı dövüş' diyenleri de kıyamete kadar affetmeyeceğiz. Bu millet istiklaline dokunan her oyunu nasıl bozmuşsa bozmaya devam edecektir" şeklinde konuştu.

Yapılan açıklama kısa sürede gündemde üst sıralara tırmandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarına devam etmesi ve önemli ifadeler kullanmayı sürdürmesi bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER